DOLAR 32,6010 0.38%
EURO 34,8347 0.28%
ALTIN 2.503,680,79
BITCOIN 21053145,68%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YILIN KORKU FİLMİ RAHHA 7 NİSANDA VİZYONDA

YILIN KORKU FİLMİ RAHHA 7 NİSANDA VİZYONDA

ABONE OL
Mart 31, 2023 12:05
YILIN KORKU FİLMİ RAHHA 7 NİSANDA VİZYONDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“RAHHA” adlı filmin konusu bin yıllık bir kurgan ve mühür etrafında dönmektedir. Film, Define cinlerinin atası ve en tehlikelisi olan RAHHA’yı konu almaktadır. Hikaye çok eski çağlarda bir kral ve kraliçesiyle başlamaktadır. Kral, kraliçesini çok severek evlenir, ancak kısa bir süre sonra ölümcül bir hastalığa yakalanır. Vasiyetinde kraliçenin kendisiyle birlikte kurgana gömülmesini ister. Kraliçeyle başka bir kralın birlikte olmasını istemeyen Kral, düğününde kraliçesine verdiği bileziği RAHHA’ya sunar. Anlaşmaya göre RAHHA, Kral’ın ölümünden sonra kraliçeyi öldürecektir. Bilezik ise RAHHA’ya kalacaktır. Böylece vasiyet gereği kral ve kraliçe aynı kurgana gömülecektir. Ancak kral öldükten sonra RAHHA, anlaşmaya uymaz ve kraliçeye öyle bir büyü yapar ki kraliçe kendi kalesi olan AZDAVAZ kalesine hapsolur. Bilezik ise Kral’ın kurgana gömülür. Büyü ancak bu bilezik kurgandan çıktığında bozulacaktır.

Ufuk, Berre, Simge, Atakan ve İlker adlı ekip üyeleri, bitirme tezi için paranormal bir olay kaydetmek üzere Afyonkarahisar’a gelirler. Ekip, röportaj sırasında kurganda Atakan adlı ekip üyesi bir bilezik bulur ve gizlice cebine atar. Bu sırada bin yıllık mühür ve büyü bozulur ve kraliçe serbest kalır. Ancak RAHHA öfkeye döner çünkü intikamını insanları birbirine kırdırarak almaktadır. Ekip üyeleri cinlerin musallat olduğunu düşünürken, bir alimden cinlerin musallat olmadığını ve asıl tehlikenin kadim bir ifrit olan RAHHA olduğunu öğrenirler.

Filmin ilerleyen bölümlerinde, ekip üyeleri birbirlerine kırmaya başlar ve ölümler yaklaşır. Gizli gerçekler de ortaya çıkmaya başlar.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.