DOLAR 32,5571 0.15%
EURO 34,9695 -0.17%
ALTIN 2.436,360,02
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker ile ilgili yeni…

12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker ile ilgili yeni…

ABONE OL
Kasım 13, 2020 13:20
12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker ile ilgili yeni…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’da, sevgilisi Ayşe Dırla’yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran’ı (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker (20) hakkında verilen cezaya, Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu. Savcılık, itirazında, haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan kullanılması yönünde Konya Bölge Adliye Mahkemesi’ne talepte bulundu.

Cumhuriyet Savcılığı talebini yineledi

Mahkemede verilen mütalaada haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanmasını talep eden Cumhuriyet Savcılığı, Konya Bölge Adliye Mahkemesi’ne; verilen karar için itiraz edip, talebini yeniledi.

Savcılık talebinde; “Alkollü Özgür Duran’ın, yanlarına gelen Kadir Şeker’e küfür etmesi, yanlarından ayrıldıktan sonra da maktulün Şeker’e küfür etmeye devam etmesi, ’seni bulacağım’ dedikten sonra, Şeker’in ’bulamazsın’ demesi üzerine, alkollü olan maktul Duran’ın, Şeker’in üzerine giderek yumruk ve tekmeyle vurması, iki eliyle sanık Şeker’in boğazını sıkması, Şeker’in nefes almakta zorlandığını beyan etmesi…” itiraz gerekçeleri arasında gösterildi.

Savcılık, ayrıca cezanın belirlenmesı ve bireyselleştirilmesinde hukuka aykırı davranıldığı görüşünü belirterek, mahkemenin kararına itirazını şöyle sürdürdü:

“Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasında, cezanın asgari hadden 12 yıl hapis cezası olarak belirlenmesi gerekirken, asgari haddin üzerinde, 15 yıl hapis cezası olarak belirlenmesi suretiyle cezanın belirlenmesi ve bireyselleştirilmesinde hukuka aykırı davranıldığı kanaatine ulaşılmakla, hükmün istinaf incelemesi sonucu bozulmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur.”

DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.