Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 2023 yılının sektör için oldukça başarılı geçtiği vurgulandı. Reyhanoğlu, “2023 bizim için rekorlarla dolu bir yıl olarak geride kaldı.” ifadelerini kullandı. Toplamda 78 bin 632 adetlik satış rakamına ulaştıklarını belirten Reyhanoğlu, bu rakamın Peugeot tarihinde görülmemiş bir seviye olduğunu dile getirdi.
Reyhanoğlu, sektördeki genişleme oranının yüzde 57 olduğu bir dönemde Peugeot’un yüzde 141 büyüme göstererek en fazla büyüyen markalardan biri olduğunu belirtti. Ayrıca, Peugeot’un pazar payının yüzde 6.4’e ulaştığını ve bu rakamın son 19 yılın en yüksek pazar payı olduğunu vurguladı.
Reyhanoğlu, 2024 yılı için ise 1.1 milyon seviyesinde bir pazara ulaşabileceklerini öngördüklerini ifade etti. Bu durumun Peugeot için yine yüzde 6.4’lük bir pazar payı hedefi anlamına geldiğini belirten Reyhanoğlu, yaklaşık 70 binler bandında bir toplam satış adedi hedeflediklerini açıkladı.
Gülin Reyhanoğlu, Peugeot’un yeni modeli 208’in satışa sunulduğu basın toplantısında, otomotiv sektörünün 2024 yılında ötelenmiş talep nedeniyle 1.1 milyon adetlik satış rakamına ulaşacağını öngördüklerini belirtti. Bu beklenti, sektörün geleceğine dair umut verici bir tablo çizdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]