Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) heyecanla beklenen ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), adayların yoğun ilgisiyle dün gerçekleşti. Bu önemli sınavın ardından ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise bugün yapıldı.
YDT, bugün saat 15.45’te başlayıp 120 dakika süren bir sınav oldu. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere toplamda 5 farklı dil seçeneği bulunan sınavda her bir dil için 80 soru yer aldı. Adaylar, tercih ettikleri dili seçerek sınava girdiler. İngilizce 206 bin 784 adayla en fazla tercih edilen dil olurken, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça da sırasıyla tercih edilen diller arasında yer aldı.
YKS’ye bu yıl rekor düzeyde başvuru yapıldı. Toplamda 2 milyon 560 bin 649 adayın başvurduğu sınavda 976 bin 697 aday ilk kez yer aldı. Kadın adayların sayısı, erkek adayları geçerek 1 milyon 375 bin 389 oldu. YKS’ye başvuran en genç aday 15, en yaşlı aday ise 81 yaşındaydı.
Engelli adaylar için özel olarak düzenlenen erişilebilir sınav salonlarında toplamda 12 bin 607 engelli aday TYT’ye, 8 bin 352 engelli aday AYT’ye ve 1094 engelli aday da YDT’ye girdi.
YKS sonuçları, ÖSYM takvimine göre 22 Temmuz’da açıklanacak. Adaylar ve aileleri, bu tarihi heyecanla beklemeye başladılar.
Reklam & İşbirliği: [email protected]