Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), hayvancılık faaliyetlerini ülkenin damızlık ihtiyacını karşılamak amacıyla yüksek verimli ve genetik kapasitesi güçlü damızlık hayvan yetiştirmeye odaklıyor. TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç, bu kapsamda 2025-2028 döneminde büyükbaş ve küçükbaş hayvan dağıtımıyla üreticilere destek olmayı hedeflediklerini açıkladı.
TİGEM, 14 işletmede büyükbaş, 10 işletmede koyunculuk, iki işletmede keçicilik ve üç işletmede atçılık faaliyetlerini sürdürüyor. Genel Müdür Gezginç, TİGEM’in toplam hayvan varlığının 400 bini aştığını belirtti. 2026 itibarıyla yaklaşık 5 bin 500 büyükbaş ve 95 bin küçükbaş hayvanın doğduğunu kaydeden Gezginç, bu hayvanların bir kısmının damızlık olarak ayrıldığını, bir kısmının ise üreticilere dağıtıldığını ifade etti.
Son 15 yılda 85 bin büyükbaş damızlık hayvanın üreticilere dağıtıldığını hatırlatan Gezginç, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklanan 2025-2028 Hayvancılık Yol Haritası kapsamındaki ‘Kırsalda Bereket’ projelerinin başarıyla devam ettiğini vurguladı.
Gezginç, ‘Kırsalda Bereket Büyükbaşa Destek Projesi’ kapsamında 3 yıl içerisinde 60 bin damızlık büyükbaş hayvanı üreticilerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Projenin ilk yılının başarıyla tamamlandığını belirten Gezginç, Haziran ayında ‘Kırsalda Bereket Küçükbaş’a Destek Projesi’nin ilk dağıtımının yapıldığını ve bu proje ile de 3 yıl içerisinde 160 bin damızlık küçükbaş hayvanın çiftçilere ulaştırılacağını duyurdu.
TİGEM, sadece damızlık hayvan üretimiyle kalmayıp, genetik ıslah, hastalıktan ari üretim, kaliteli damızlık temini ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla Türkiye hayvancılığının geleceğine yön veren stratejik bir kuruluş olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Kurum, üreticileri desteklemeye ve hayvancılık sektörüne katkı sunmaya devam edecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]