DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22378782,85%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze Ateşkes Önerisiyle İlgili Gelişmeler

ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze Ateşkes Önerisiyle İlgili Gelişmeler

ABONE OL
Haziran 2, 2024 18:27
ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze Ateşkes Önerisiyle İlgili Gelişmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Önerileri Karşılaştırıldı

ABD Başkanı Joe Biden’ın duyurduğu Gazze’deki 3 aşamalı yeni ateşkes önerisi ile Hamas’ın 4 ay önce sunduğu esir değişimi ve ateşkes teklifi karşılaştırılıyor.

İlk Aşamada Neler Öngörülüyor?

İsrail’in sunduğu 3 aşamalı ateşkes taslağının ilk kademesinde, İsrail askerlerinin Gazze’deki yerleşim yerlerinden çekilmesi, rehinelerin kısmen serbest bırakılması ve insani yardımların artırılması gibi adımlar bulunuyor.

İkinci ve Üçüncü Aşamalarda Neler Var?

İkinci aşamada tüm rehinelerin serbest bırakılması ve İsrail güçlerinin Gazze’den çekilmesi öngörülürken, üçüncü aşama Gazze’nin yeniden inşası ve kalıcı ateşkesin sağlanmasını kapsıyor.

Biden’ın Değişen Tutumu

Biden’ın Hamas’ın önceki teklifine karşı “abartılı” demesine rağmen şimdi İsrail’in ateşkes önerisini desteklemesi, geçen süreçte artan ölümler ve uluslararası baskılar sonucu şekillenmiş görünüyor.

Müzakere Sürecinde Zorluklar

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve dünyadan gelen tepkiler, ateşkesin başlaması durumunda bile müzakerelerin zorlu geçebileceğine işaret ediyor. Gazze’nin yeniden imarı ve siyasi yapılanması da belirsizliğini koruyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.