ABD Hazine Bakanlığı, ülkedeki şirket ve devlet kurumlarına siber saldırı düzenledikleri iddiasıyla 2 İran şirketi ve 4 İran vatandaşı için yaptırım kararı aldığını duyurdu. Yabancı Varlıkların Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yapılan açıklamada, ABD’deki çeşitli şirket ve devlet kurumlarının siber saldırıların hedefi olduğu belirtilerek bu saldırıların İran Devrim Muhafızları Ordusu Siber Elektronik Komutanlığı (IRGC-CEC) adına gerçekleştirildiği iddia edildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yazılı bir açıklama yaparak 4 kişi için yaptırım kararının iddianame ile birlikte alındığını belirtti. Miller, IRGC-CEC’nin ABD ve diğer ülkelerdeki kurumlara karşı düzenlenen siber saldırılardan sorumlu bir İran devlet kuruluşu olduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD’nin kötü niyetli siber eylemleri engellemek ve sorumlularını cezalandırmak için çabalarına devam edeceğini vurgulayarak, “ABD, ülke şirketlerini hedef alan siber saldırılara **tolerans göstermeyecek**” dedi.
OFAC’ın açıklamasında, yaptırım kararı alınan şirket ve kişilerin isimlerinin açıklandığı ve bu isimlere sahip olanların ABD’deki mal varlıklarının da bloke edildiği ifade edildi. ABD’nin siber güvenliğini sağlamak ve ülke şirketlerini korumak adına aldığı bu adımlar, uluslararası ilişkilerde yeni bir gerginliğe sebep olabilir.