Gram Altın Güne Düşüşle Başladı Ons Altın 4088 Dolar

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gram Altın Güne Düşüşle Başladı Ons Altın 4088 Dolar

Gram altın, güne düşüşle başlayarak saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,5 azalışla 6 bin 108 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki azalışla paralel değer kaybeden gram altın, günü önceki kapanışın yüzde 1,9 altında 6 bin 141 liradan tamamlamıştı.

Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 10 bin 181 liradan, Cumhuriyet altını da 40 bin 553 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise bugün yüzde 0,6 düşüşle 4 bin 88 dolardan işlem görüyor.

Altın Fiyatları Üzerindeki Baskı Nedenleri

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl içinde faiz artırımına gideceğine dair beklentiler nedeniyle güçlenen doların oluşturduğu baskıyla düşüş eğiliminde hareket ediyor. Orta Doğu’daki savaşın ekonomiler üzerinde belirginleşen etkileri, merkez bankalarını beklenenden daha sıkı para politikası duruşu benimsemeye yönlendiriyor.

Savaşın özellikle enerji fiyatları üzerinden yarattığı maliyet baskılarının geçici olmayabileceğine işaret eden sinyaller makroekonomik verilerde keskinleşirken, bu hafta ABD’de açıklanacak Fed’in yakından takip ettiği kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi ile ilk çeyreğe ilişkin nihai büyüme verileri piyasalar açısından kritik önem taşıyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in yıl sonuna kadar 2 faiz artırımı yapabileceği beklentileri güçlendi.

Analistler, yarın açıklanacak büyüme verileri ile kişisel tüketim harcamalarının Fed’e ilişkin öngörülerin şekillenmesinde etkili olabileceğini kaydetti. Yılın başlarında Fed’in bağımsızlığına ilişkin endişeler de değerli metal fiyatları için destekleyici oldu. Ancak Fed Başkanı Kevin Warsh’un ilk faiz kararı toplantısındaki ‘fiyat istikrarı’ vurgusu bankanın bağımsızlığına dair endişelerin azalmasını sağladı ve bu durum altın başta olmak üzere değerli metal fiyatları üzerinde satış baskısı oluşturuyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi, ABD’de haftalık mortgage başvuruları, cari işlemler dengesi ve yeni konut satışlarının takip edileceğini belirtti.

Benzer Haberler
Türk Lirasıyla Dış Ticaret 7 Ayda 917 Milyar Lirayı Aştı
Türk Lirasıyla Dış Ticaret 7 Ayda 917 Milyar Lirayı Aştı
Temmuz İhracatı Rekor Kırdı Türkiye Tüm Zamanların En Yüksek Temmuz Ayı Satışını Gerçekleştirdi
Temmuz İhracatı Rekor Kırdı Türkiye Tüm Zamanların En Yüksek Temmuz Ayı Satışını Gerçekleştirdi
Temmuz Ayı Fiyat Hareketliliği TÜİK Verileriyle Açıklandı
Temmuz Ayı Fiyat Hareketliliği TÜİK Verileriyle Açıklandı
Küresel Piyasalar Yapay Zeka İyimserliği ve Veri Akışıyla Yükseliyor
Küresel Piyasalar Yapay Zeka İyimserliği ve Veri Akışıyla Yükseliyor
TPAO Bulgaristan Sularında Petrol ve Doğal Gaz Arayacak
TPAO Bulgaristan Sularında Petrol ve Doğal Gaz Arayacak
Otomobillerde Gri ve Beyaz Renkler Zirvede TÜİK Verileri Açıklanıyor
Otomobillerde Gri ve Beyaz Renkler Zirvede TÜİK Verileri Açıklanıyor
En Güncel Ulaşım Haberleri - ulasimhaber.com'da
Ulaşım Haberi

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları ULAŞIM HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması