Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün sabah saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris’e gitmek üzere hareket etti. Şimşek’in ziyareti, OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılma amacını taşıyor.
Şimşek, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı’na iştirak edecek ve bu önemli platformda Türkiye’yi temsil edecek. Toplantı kapsamında uluslararası ekonomik konuların ele alınacağı ve üye ülkeler arasında işbirliğinin artırılmasının hedeflendiği belirtiliyor.
Bakan Şimşek, toplantı çerçevesinde iki ayrı oturumda konuşma yapacak. Türkiye’nin ekonomik politikaları, küresel ekonomik gelişmeler ve diğer ülkelerle işbirliği konularında yapılacak konuşmaların büyük önem taşıdığı ifade ediliyor.
OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı, uluslararası alanda ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan ve üye ülkeler arasında politika ve deneyim alışverişini destekleyen önemli bir platform olma özelliği taşıyor. Şimşek’in bu toplantıda yapacağı konuşmaların, Türkiye’nin ekonomik vizyonu ve politikaları hakkında uluslararası camiaya önemli mesajlar içereceği bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]