Bayram tatili sonrası İstanbul’a dönen sürücüler, İDO Topçular Arabalı Vapur İskelesi’ni tercih ederek Osmangazi Köprüsü’nün yüksek ücretlerinden yakınıyor.
Sürücüler, Osmangazi Köprüsü’nü tercih etmemelerinin sebeplerini, “Osmangazi Köprüsü gidiş-dönüş 800 lira. Bir de ufacık bir yer yapmışlar, Altınova arası ufak bir yer. Oradan da 40 lira haraç kesiyor” şeklinde dile getiriyor.
Bu durumu taşımacılık yapan sürücüler de etkilenerek, “Bizim aracımız ikinci sınıf geçtiği için bayağı bizim belimizi büküyor. Bunu da müşteriye yansıtamıyoruz” diyerek açıklıyor.
Bayram tatilini fırsat bilen yurttaşlar, memleketlerine dönüş yolculuklarında yoğunluk yaşarken yüksek köprü ve otoyol ücretleriyle karşılaşıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun verilerine göre, 14-21 Haziran tarihleri arasında toplam 21 milyon 67 bin 377 araç geçerken, sürücülerin çoğunluğu İstanbul’a dönüş yapmak için yollarda seyahat ediyor.
Bir sürücü, “Nostaljileri kullanalım. Eski gemilerimiz. Burada ekmek yiyen bir ton insan var. Burada 40 yıllık hizmet var. Bunları kullanalım. Var mı böyle bir haraç? Ayıptır” diyerek tepkisini dile getiriyor.
Bir başka sürücü ise, “Osmangazi bizim olmadığı için feribotu kullanıyorum ben. Osmangazi bizim Türkiye Cumhuriyeti’nin olsaydı ben de orayı kullanırdım. Akaryakıttan başımız dertte” şeklinde görüşlerini paylaşıyor.
Bir işçi ise, “770 TL gidiş-dönüş bilet alıyoruz. 770 lira da bizi bayağı bir büküyor. Birazcık iyileştirme olsa çok güzel olacak. Geçişler 8 litre mazota denk geliyor” diyerek zorlukları anlatıyor.
Yolculuklarının sonunda İstanbul’a dönen sürücüler, yüksek geçiş ücretleri ve akaryakıt fiyatları nedeniyle ekonomik zorluklar yaşadıklarını belirtiyor.