DOLAR 36,2388 0.35%
EURO 38,0197 0.32%
ALTIN 3.360,93-1,10
BITCOIN 3512284-0,69%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İtalyan Kurtarma Ekipleri, Kaybolan Dağcıları Buldu

İtalyan Kurtarma Ekipleri, Kaybolan Dağcıları Buldu

ABONE OL
27 Aralık 2024 18:25
İtalyan Kurtarma Ekipleri, Kaybolan Dağcıları Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya’nın Gran Sasso Dağı’nda Kaybolan Dağcılar

İtalyan kurtarma ekipleri, Gran Sasso Dağı’na tırmanış yaparken kaybolan 2 dağcının cesetlerine ulaştı. Dağcılar, kaybolmalarından 5 gün sonra karla kaplı kayalık bölgede bulundu.

Acil Yardım Çağrısı

İtalyan medyasında yer alan haberlere göre, dağcılardan biri zorlu koşullara rağmen acil yardım çağrısı yapmayı başardı. Çığ tehlikesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle helikopterle ulaşılması zor olan bölgeye, ekipler büyük çaba sarf ederek ulaştı.

İletişim Kurma Çabası

Tırmanış yapan dağcıların düştükleri noktalar arasında yaklaşık 20 metrelik mesafe olduğu belirtildi. Birbirlerini göremeseler de duyabildikleri için iletişim kurmaya çalıştıkları belirtildi. Ancak, zorlu hava koşulları ve bölgenin ulaşılması zor olması nedeniyle yardım çağrılarına zamanında ulaşılamadı.

İtalyan kurtarma ekiplerinin titiz çalışması sonucunda dağcıların cesetlerine ulaşılması, kaybolanları arama çalışmalarının ne kadar zorlu olduğunu gözler önüne serdi. Yaşanan bu olay, dağcılık sporunun ne kadar riskli olabileceğini bir kez daha hatırlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.