Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2025 Yılı Faaliyet Planı, üniversitelerin hukuk fakültelerini de kapsayacak şekilde genişliyor. Plan kapsamında, üniversitelerin hukuk fakültelerindeki öğretim programları gözden geçirilerek kadına yönelik şiddetle mücadele konuları öne çıkarılacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversiteler arasında yapılacak iş birliği ile 2025 yılında kadına yönelik şiddetle mücadele derslerinin hukuk fakültesi müfredatlarına eklenmesi sağlanacak.
Üniversite öğrencilerinin kadına yönelik şiddete ilişkin tutum ve algılarını belirlemek amacıyla araştırmalar yapılacak. Bu kapsamda, ilgili kurumlarla iş birliği içinde hazırlanacak anket formları üniversitelerin öğrenci bilgi sistemlerine entegre edilerek öğrencilere ulaşılacak. Ayrıca, kadına yönelik şiddet alanındaki akademik çalışmaları desteklemek amacıyla sempozyumlar düzenlenecek.
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecek çalışmalar, öğrencilerin eşitlik, adalet, şiddetin önlenmesi, aile içi iletişim gibi konularda bilinçlenmelerini hedefliyor. Ayrıca, sınıf rehberlik faaliyetleri, seminerler ve yayınlar aracılığıyla öğrencilere destek olunacak.
Çeşitli yaş grupları ve özel ihtiyaçlara sahip bireyler için “Öfke Kontrolü” ve “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” konularında kurs programları düzenlenecek. Mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında özellikle çocuk gelişimi ve eğitimi alanındaki öğrencilere yönelik eğitimler gerçekleştirilecek. Bu çalışmalarla kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]