Karavanların Tescili İçin Süre Uzatıldı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Karavanların Tescili İçin Süre Uzatıldı

O1 Belgeli Karavanların Kayıt Altına Alınması Zorunlu Hale Geldi

Resmi Gazete’de yayımlanan “Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile O1 belgeli karavanların tescili için geçiş süresi düzenlendi. Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) tarafından yapılan açıklamaya göre, O1 belgeli karavanların üretici veya ithalatçı tarafından Araç Sicil ve Tescil Sistemi’ne (ARTES) kaydedilmesi zorunlu hale getirildi.

2035’e Kadar Tescil Edilmeyen Karavanlar Trafikten Men Edilecek

Yönetmelik kapsamında, O1 belgeli karavanların kayıt altına alınmasıyla ilgili detaylı bilgilere “www.kaited.org” adresinden ulaşılabileceği belirtildi. KAİTED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fazlıoğlu, tescil işlemlerinin 1 Ocak 2025’te başlaması planlanmasına rağmen olası sistemsel problemler nedeniyle bu tarihin 1 Temmuz 2025’e ertelendiğini açıkladı.

Fazlıoğlu, 1 Ocak 2025’ten önce üretilen römork ve yarı römorklardan uygunluk belgesi bilgileri ARTES’e aktarılanların 1 Ocak 2035’e kadar tescil edilebileceğini ifade ederken, bu tarihten sonra tescil edilmeyenlerin kara yolunda kullanılmasının yasak olacağını belirtti.

Tescil İşlemleri ve Muayene Zorunluluğu

1 Ocak 2025’ten sonra üretilen O1 sınıfı karavanlar için tescil işleminin zorunlu hale getirildiğini vurgulayan Fazlıoğlu, 2035 yılına kadar tescil edilmeyen karavanların trafikten men edileceğini söyledi. Tescil işlemleri tamamlanan O1 sınıfı karavanların her yıl düzenli olarak muayeneye tabi tutulacağını, araçtan bağımsız plakayla kullanılacağını ve B sınıfı ehliyetle sürülebileceğini belirtti.

Fazlıoğlu, düzenlemenin sektörü daha güvenli ve düzenli hale getirmeyi amaçladığını belirterek, KAİTED olarak üyelerin ve sektör paydaşlarının süreci sorunsuz tamamlaması için destek olacaklarını ifade etti.

Benzer Haberler
Türkiye’de Yapı Ruhsatı Verilen Bina Sayısı İlk Çeyrekte Yüzde 19,6 Arttı
Türkiye’de Yapı Ruhsatı Verilen Bina Sayısı İlk Çeyrekte Yüzde 19,6 Arttı
Türkiye Enerji Sektöründe Potansiyelini Artırıyor
Türkiye Enerji Sektöründe Potansiyelini Artırıyor
Çiftçilere İlk Çeyrekte 35,6 Milyar TL Destek Ödemesi Yapıldı
Çiftçilere İlk Çeyrekte 35,6 Milyar TL Destek Ödemesi Yapıldı
Hububat Sektöründen 4 Ayda 3.9 Milyar Dolarlık İhracat
Hububat Sektöründen 4 Ayda 3.9 Milyar Dolarlık İhracat
Instagram’dan Satış Yapanlar İçin En Kolay Ödeme Alma Yöntemleri
Instagram’dan Satış Yapanlar İçin En Kolay Ödeme Alma Yöntemleri
BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı: İşlem Hacmi 106 Milyar Lirayı Geçti
BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı: İşlem Hacmi 106 Milyar Lirayı Geçti
En Güncel Ulaşım Haberleri - ulasimhaber.com'da
Ulaşım Haberi

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları ULAŞIM HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması