DOLAR 32,3668 0.14%
EURO 34,9777 -0.3%
ALTIN 2.324,170,22
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sorkun Tuncalı Kimdir?

Sorkun Tuncalı Kimdir?

ABONE OL
Şubat 21, 2021 17:30
Sorkun Tuncalı Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sorkun tuncalı’yı kendisinden dinleyelim;

Sorkun tuncalı 1994 istanbul doğumluyum, 2018 yılının sonlarında gördüğüm bir rüya üzerine çocukluk ve şimdinin izinde bir anla bağlantı kurduğum bir günden sonra resime başladım, bu başlangıç gerçeklikten arınmış bir alan tanıdı bana. Kara kalemle başlayan hikayem devamında yağlı boyayla tekrar etti kendini .Bir rüyadan buralara gelen, tek başıma yarattığım düşsel bir alandan ziyade bir nevi ,içinde bulunduğum bu yaşantının diğerleriyle olan bir transformasyonuydu bu. Resim alanında hiç eğitim almadım,fakat bu benim içimde bir yerlerde bir dürtü olmasına karşılık beni bir rüyayla tuvale taşıdı. Çizimlerimde insan vücudları üzerinden hareketli  kumaşlarla o vücudları kavrayan bir tavır sergiliyor yaptığım çalışmalar. Rüya sekanslarında yaşadığım şeylerin bir döngüsü ve devamı niteliğinde ortak bir dil yaratmayı ve bu iki alanın içinde çalışmayı prensip haline getirdim. Daha çok dalga boyu olarak gördüğümüz bir gerçekliğin bu tarafa geçen en yalın belki en yalın olmayan hallerinden doğan bir hisle çalışmalarıma devam ediyorum . Bir janr olması ruhuyla değilde birilerinin his ve düşüncelerine bir atıf bir sesleniş olarak varsayabiliriz çizimlerimi ,benim için görünenden çok görünmeyen daha merak uyandırıcı olmuştur herzaman. Gerçekliğin görünümlerde yattığı yanılgısı üzerine düşünüldüğünde görünümlerin nasıl ve hangi boyutta bize nasıl dokunduğuyla ilgili bir sorunun çağrısına kapılmalıyız herşeyden önce. çoğunluğu soyut çalışmalarım ,sitemde mevcut.
bütün düşüncelerim ve hareketlerimi resimlerime yansıtıyorum, benim için her bir resim onun üzerinde çalışırken canlı, bu yüzden bana ne söylerse ben de ona öyle davranmaya özen gösteriyorum, resimlerimde tek can bulan ben olmamak için görülmeyeni görmeye çalişiyorum, çünkü biz görmesekde hissederiz ve bizi ortak paydada buluşturan tek şey budur.

Art Nou Mil·lenni Gallery a composite exhibition 2019  (Barcelona, Spain)  ve

Hilton Istanbul Convention & Exhibition Center 2019 İstanbul Art show  (Turkey, İstanbul) ‘ da sergilere katıldım

Web Sitesi: www.sorkuntuncali.com

Instagram: https://www.instagram.com/sorkuntuncali/?hl=tr

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.