DOLAR 32,2635 0.11%
EURO 35,1365 0.01%
ALTIN 2.501,620,07
BITCOIN 2133239-1,04%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiyede görülen mutasyonla ilgili açıklama: İki kere önlem…

Türkiyede görülen mutasyonla ilgili açıklama: İki kere önlem…

ABONE OL
Ocak 3, 2021 15:46
Türkiyede görülen mutasyonla ilgili açıklama: İki kere önlem…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de görülen ve COVID-19’un daha hızlı yayılmasına neden olduğu öne sürülen mutasyona önceki gün Türkiye’de de rastlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından İngiltere’den havayolu ile gelen vatandaşlara yapılan test sonucunda, 15 kişide mutasyonlu corona virüs tespit edildiğini açıkladı. Hürriyet’ten Meltem Özgegç’in haberine göre Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, “Paniğe gerek yok” dedi ve şunları söyledi:

Temaslılar araştırılıyor 

Paniğe gerek yok çünkü virüsün hastalık yapma gücünde bir değişiklik yok, hastalığın şiddeti aynı. Şiddeti artsaydı o zaman korkmalıydık. Salgının başlangıcında olduğu gibi filyasyon ekiplerinin çalışması devam ediyor. Mutasyon belirlenen 15 kişinin olası temaslıları araştırılıp, örnekler alınıp, incelemeler devam ediyor. Şu anda durum kontrol altında görünüyor.”

İngiltere’den gelen uçuşlar durduruldu 

Türk Hava Yolları’ndan (THY) yapılan yazılı açıklamada, “Resmi otoritelerce alınan karar gereğince İngiltere çıkışlı Türkiye varışlı yolcu gelişleri durdurulmuştur. Türkiye çıkışlı İngiltere varışlı uçuşlarımız, İngiltere çıkışlı başka ülke varışlı (transit) uçuşlarımız planlandığı şekilde devam etmektedir” denildi. Açıklamada yolculardan bilet değişikliği ve diğer talepleri için çağrı merkezi, biletin satın alındığı ofis ya da acenteye başvurarak işlemlerin gerçekleştirilebileceği belirtildi.

(DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.