DOLAR 32,3284 0.21%
EURO 35,1060 -0.16%
ALTIN 2.309,511,42
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

42 ülkeden 16 Bin Ziyaretçi ile Organik Ticari İş Birliği

42 ülkeden 16 Bin Ziyaretçi ile Organik Ticari İş Birliği

ABONE OL
Ekim 12, 2021 10:36
42 ülkeden 16 Bin Ziyaretçi ile Organik Ticari İş Birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gittikçe büyüyen ve önem kazanan sektörü uluslararası alanda bir araya getiren tek ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan ‘Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’ Exponatura’21, İstanbul Fuar Merkezi’nde 11. kez düzenlendi. 42 ülkeden 16 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan organizasyona bu yıl yabancı alıcıların damga vurduğunu belirten Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan,  “Avrupa ve yakın ülkelerin yanı sıra Amerika ve Kanada’ya kadar alıcılar fuarı ziyaret etti. 4 gün süren fuar aracılığıyla katılımcılar yeni iş birliklerine imza attı.   Bu durum sektörde küresel ticaretin ne kadar büyüdüğünü ve Türkiye’nin üretici ülke olarak bu sektörde ne kadar önemli bir nokta olduğunu gösterdi” dedi.

 

Sağlıklı yaşamın temelini oluşturan doğal ve organik ürünlere ilgi her geçen gün artıyor.  Sektörde bu duruma paralel olarak büyümeye devam ederken hem Türkiye’de ve hem de dünyada pazar payını da genişletiyor. Bu kapsamda İstanbul’da 7- 10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’ Exponatura’21, sektörün buluşma noktası oldu.  Doğal kişisel bakım ürünlerinden takviye gıdalara kadar birçok ürünün sergilendiği fuar, 42 ülkeden 16 bin ziyaretçiye de ev sahipliği yaparken önemli ticari iş birliklerine de sahne oldu. Organizasyon ile eş zamanlı olarak uzman konuklarının katılımıyla gerçekleştiren sağlıklı yaşam konferanslar ise ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

 Pazar Büyürken Sektörde Büyüyor

Katılımcıların neredeyse tamamının önemli bağlantılar kurduğunu ifade eden Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, “ Fuarda çok sayıda sektöre yeni giren ürün ve firma vardı. Pazar büyürken sektörde büyüyor. Bu durumu ülkemiz doğal ve organik ürünler sektörü için bir fırsat haline getirmek için bizde çalışmalarımızı genişleteceğiz. Sürdürülebilir büyüme ile 11 yıldır ara vermeden fuarımıza devam ediyoruz. Bu fuar artık bu sektörün başka bir yere geldiğini ve gelecek fuarlarımız için çok daha büyük bir vizyonla çalışmamız gerektiğini gösterdi. Organizasyonu ilk iki gün sektörel alıcılar ziyaret ederken hafta sonu ise tüketicileri ağırladık. Daha fazla katılımcının ve ziyaretçinin olduğu fuar için hazırlıklara hiç ara vermeden başlıyoruz. Tureks Uluslararası Fuarcılık olarak 18 aylık bir aranın ardından Covid-19 göz önünde bulundurarak ilk fuar organizasyonumuzu başarı ile sonuçlandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.