DOLAR 32,1957 0.11%
EURO 35,0285 0.04%
ALTIN 2.505,190,09
BITCOIN 2265577-0,72%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Özhaseki, Türkiye’nin Karbon Piyasası Geliştirme Projesi Açılışında Konuştu
  • Ulaşım Haberi
  • Gündem
  • Bakan Özhaseki, Türkiye’nin Karbon Piyasası Geliştirme Projesi Açılışında Konuştu

Bakan Özhaseki, Türkiye’nin Karbon Piyasası Geliştirme Projesi Açılışında Konuştu

ABONE OL
Nisan 30, 2024 21:26
Bakan Özhaseki, Türkiye’nin Karbon Piyasası Geliştirme Projesi Açılışında Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Özhaseki, Depremlerin Ardından Yapılan Çalışmaları Anlattı

Bakan Özhaseki, İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen Türkiye Karbon Piyasası Geliştirme Projesi açılışında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 14 ay geçtiğini ve bu süre zarfında gece gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı. Bugüne kadar 76 bin konut ve köy evinin tamamlandığını ve hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti. Ayrıca, sene sonuna kadar 200 bin konutun teslimatını gerçekleştireceklerini ve her ay 10-15 bin konutu sahiplerine teslim etmeye devam edeceklerini ifade etti.

İklim Değişikliği ve Kirlilik Konusundaki Çalışmalar

Bakan Özhaseki, Türkiye’nin iklim değişikliğinin getirdiği risklere karşı mücadele ettiklerini ve iklim değişikliğinin yol açabileceği olumsuz etkileri yakından takip ettiklerini dile getirdi. Ayrıca, gelecekte oluşabilecek gıda krizleri gibi konulara da dikkat çekerek, Türkiye’nin dünya kirliliğine olan etkisinin az olduğunu belirtti.

Sıfır Atık ve Yeşil Dönüşüm Çalışmaları

Bakan Özhaseki, Sıfır Atık konusundaki çalışmalara da değinerek, Türkiye’nin bu alandaki mücadelesinin dünya çapında tanındığını aktardı. Sıfır Atık programının döngüsel ekonomiye katkı sağladığını ve son birkaç yılda elde edilen finansmanın 185 milyar lira civarında olduğunu belirtti. Ayrıca, yeşil dönüşüm hamlesinin başlatıldığını ve yeni projelerle bu hedefe uygun çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.