DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem Sonrası Hatay’da Okullar 1 Gün Tatil Edildi

Deprem Sonrası Hatay’da Okullar 1 Gün Tatil Edildi

ABONE OL
Şubat 6, 2024 19:15
Deprem Sonrası Hatay’da Okullar 1 Gün Tatil Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat 2023’teki Büyük Depremin Ardından

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem, 6 Şubat tarihinde Hatay’da büyük bir yıkıma ve can kaybına neden oldu. Binlerce insanın ölümüne ve binaların yıkılmasına yol açan depremlerin üzerinden bir yıl geçti.

Afetin 1. Yıl Dönümünde Eğitime Ara Verildi

Hatay Valiliği, depremin birinci yıl dönümünde, anma etkinlikleri ve kentteki yıkımın hala hissedildiği bir ortamda, eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmesine karar verdi. Bu kararla birlikte, depremin etkileri hala devam ettiği için öğrenciler ve öğretmenler için bir mola günü sağlanmış oldu.

Hatay Valiliği Duyurdu

Okulların tatil edilmesi kararı, Hatay Valiliği tarafından yapılan resmi bir duyuru ile açıklandı. Valilik, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini ön planda tutarak, depremin yıl dönümünde toplumun birlik ve dayanışmasını pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bu tatil kararı, deprem sonrası süreçte hala devam eden iyileştirme çalışmalarının bir parçası ve halkın moralini yükseltmek amacıyla alındı. Hatay halkı, depremin yaralarını sarmak ve gelecekteki afetlere hazırlıklı olmak için bir araya gelerek, bir gün boyunca anma etkinliklerine ve toplumsal dayanışma faaliyetlerine katılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.