DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052765-1,63%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyaca Ünlü Opera Sanatçısı Tenor Sedat Can Öztoprak İspanya’da Ayakta Alkışlandı
  • Ulaşım Haberi
  • Yaşam
  • Dünyaca Ünlü Opera Sanatçısı Tenor Sedat Can Öztoprak İspanya’da Ayakta Alkışlandı

Dünyaca Ünlü Opera Sanatçısı Tenor Sedat Can Öztoprak İspanya’da Ayakta Alkışlandı

ABONE OL
Aralık 5, 2023 15:36
Dünyaca Ünlü Opera Sanatçısı Tenor Sedat Can Öztoprak İspanya’da Ayakta Alkışlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Aynı yıl içerisinde art arda 5 farklı Uluslararası Yarışma Birinciliği kazanan ilk ve tek Türk Opera Sanatçımız Ülkemizin gururu ünlü Opera Sanatçısı Tenor Sedat Can Öztoprak, Cumhuriyetimizin 100. Yılında İspanya’da İspanya seyircisi önünde verdiği Gala Konserde ayakta alkışlanarak bir kez daha Türkiye’yi Uluslararası Arenada en iyi şekilde temsil etti.

İlerleyen günlerde yine İspanya’da Don Giovanni Operasında başrol Temsiller de yapacak olan ünlü Tenor, Ocak ve Şubat aylarında da İspanya’nın Madrid ve Sevilla şehirlerinde Türk ve İspanyol Opera Bestecilerinin eserlerinden oluşan Resital Konserler de verecek. Uluslararası Arenada, Yurtdışında layık görüldüğü “Türkiye’yi En İyi Temsil Eden Sanatçı” Ödülü de dahil olmak üzere, bu yıl 6. Uluslararası Yarışma Birinciliğini de kazanarak 6. Dünya Birinciliğine ulaşan, Ülkemize bir büyük gurur daha yaşatan ünlü Opera Sanatçısı, bu yıl Türkiye’nin bütün en önemli tesçilli Ödül Organizasyonları tarafından hepsinde de çok değerli isimlerin oylamaları sonucu defalarca kez ‘Yılın En İyi Opera Sanatçısı’ Ödüllerine, ‘Yılın En Başarılı Opera Sanatçısı’ Ödüllerine, ‘Yılın Uluslararası Başarı Gösteren En Başarılı Opera Sanatçısı Ödüllerine, ‘Uluslararası En Başarılı Opera Sanatçısı Ödüllerine’ , ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılına Damga Vuran En Başarılı Opera Sanatçısı Ödüllerine’ defalarca kez layık görülerek Cumhuriyetin 100.Yılına damga vurdu.

Ünlü Opera Sanatçısı, İspanya’da verdiği Gala Konser ve önümüzdeki günlerde yine İspanya’da Don Giovanni Operasında yorumlayacağı Başrolle ilgili duygu ve düşüncelerini ise şu şekilde dile getirdi.

“Canım Ülkem Türkiye’mi Uluslararası Arenada en iyi şekilde temsil etmiş olmak her zaman için gururların en büyüğüdür bir Türk Opera Sanatçısı için. Geçtiğimiz hafta, İspanya’da İspanya seyircisi önünde verdiğim Konserimde ayakta alkışlanarak almış olduğum tüm coşkulu alkışlar Cumhuriyetimizin 100.Yılında canım Ülkem Türkiye’me armağan olsun.

Ayrıca bu yıl elde etmiş olduğum sayısız Uluslararası ve Ulusal üstün başarılarıma ve yine bu yıl layık görülmüş olduğum sayısız Uluslararası ve Ulusal Ödüllerime, Rütbeme geçtiğimiz haftalarda ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılına Damga Vuran En Başarılı Opera Sanatçısı’ ödülümü de mertebeme eklemiş olmak, bir Türk Opera Sanatçısı için kesinlikle gururların en büyüğüdür. Cumhuriyetimizin 100. yılında beni bu çok önemli ödüle layık gören tüm değerli isimlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yıl yine Türkiye’nin en önemli pek çok farklı bütün Ödül Organizasyonları tarafından Türkiye’nin en önemli jüri üyelerinin oylamaları sonucu hepsinde de beni zirvede layık görerek ‘Yılın En İyi Opera Sanatçısı’ Ödüllerine, ‘Yılın En Başarılı Opera Sanatçısı’ Ödüllerine, ‘Yılın Uluslararası Başarı Gösteren En Başarılı Opera Sanatçısı’ Ödüllerine, ‘Uluslararası En Başarılı Opera Sanatçısı’ Ödüllerine defalarca kez beni layık gören tüm değerli isimlere de ayrıca çok teşekkür ediyorum. İlerleyen günlerde yine İspanya’da Don Giovanni Operasında yorumlayacağım Don Ottavio Rolü için de ayrıca büyük bir mutluluk ve büyük bir gurur duyuyorum. Canım Ülkem Türkiye’mi Yurtdışında yine en iyi şekilde temsil edeceğim nice muhteşem başarılara.”

Şeklinde duygularını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.