DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,03%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elon Musk, Apple ve OpenAI Arasındaki İşbirliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Elon Musk, Apple ve OpenAI Arasındaki İşbirliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Haziran 11, 2024 15:27
Elon Musk, Apple ve OpenAI Arasındaki İşbirliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk, Apple ve OpenAI İşbirliğine Karşı

Elon Musk, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Apple’ın geliştirici etkinliği WWDC’de duyurduğu ChatGPT‘nin geliştiricisi olan OpenAI ile işbirliği yapmasına karşı çıktı. Musk, OpenAI’ı Apple cihazlarının işletim sistemi seviyesinde entegre etmesi durumunda, cihazların şirketlerinde yasaklanacağını belirtti. Musk, bu durumu “kabul edilemez bir güvenlik ihlali” olarak nitelendirdi.

Musk’ın Eleştirileri

Elon Musk, Apple şirketini ziyaret edenlerin kapıda Apple cihazlarını teslim etmek zorunda kalacaklarını ve bu cihazların Faraday kafesinde saklanacağını aktardı. Ayrıca, Apple‘ın kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine OpenAI‘a güvenmesini eleştirdi. Musk, “Apple’ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmaması, ancak bir şekilde OpenAI‘ın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olabilmesi açıkça saçma” dedi. Ayrıca, Apple‘ın OpenAI‘a verilerini teslim ettiğinde neler olup bittiği konusunda hiçbir fikrinin olmadığını vurguladı.

OpenAI ve Apple İşbirliği

Apple, akıllı kişisel asistanı Siri ile gerektiğinde sohbet robotu ChatGPT‘ye erişilebileceğini ve ChatGPT‘nin iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia‘ya entegre edileceğini duyurmuştu. OpenAI‘ın Üst Yöneticisi Sam Altman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu yılın ilerleyen zamanlarında ChatGPT‘yi cihazlarına entegre etmek için Apple ile ortaklık yapmaktan mutlu olduğunu” ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.