DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21561660,24%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erzincan’daki Maden Kazasının Araştırılması Devam Ediyor

Erzincan’daki Maden Kazasının Araştırılması Devam Ediyor

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 21:26
Erzincan’daki Maden Kazasının Araştırılması Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis Araştırma Komisyonu Maden Kazası İncelemelerini Sürdürüyor

Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantılar ve İncelemeler

Komisyon üyesi Atay Uslu, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının yetkililerini dinlediklerini ve şu ana kadar yaklaşık 35 saat süren toplantılar yapıldığını, 800 sayfadan fazla tutanak tutulduğunu belirtti. 7-8 Mayıs tarihlerinde kazanın yaşandığı bölgeye gideceklerini ve maden sahasında incelemelerde bulunacaklarını aktardı.

İnceleme Süreci

Uslu, komisyon üyeleri ve bilim insanlarının maden ocağında yerinde incelemeler yapacaklarını ve kaza sonrası çevresel etkileri önlemek için alınmış önlemleri inceleyeceklerini belirtti. Ayrıca, ilgili bakanlık yetkilileri, akademisyenler, uzmanlar, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alacaklarını vurguladı.

Çalışmanın Önemi

Uslu, objektif, şeffaf, tutarlı bir çalışma yürütüldüğünü ve kazayı ayrıntılarıyla ele aldıklarını belirtti. Güvenli madenciliğin yeni bir yasal mimarisinin oluşmasına katkı sağlayacak bir rapor hazırlayacaklarını söyledi. Komisyon raporunun kaza tespitleri, tedbirler ve öneriler içereceğini ve güvenli altın madenciliği politikasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.