DOLAR 32,5257 0.13%
EURO 34,9756 0.34%
ALTIN 2.435,37-0,12
BITCOIN 2037505-1,59%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gayrettepe’deki Yangın Sonrası Yapılan İncelemede Çarpıcı Tespitler

Gayrettepe’deki Yangın Sonrası Yapılan İncelemede Çarpıcı Tespitler

ABONE OL
Nisan 16, 2024 21:10
Gayrettepe’deki Yangın Sonrası Yapılan İncelemede Çarpıcı Tespitler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Katlı Binada Yangın Sonrası Detaylı İnceleme

Ekipler tarafından 2 Nisan’da Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi’ndeki gece kulübünün bulunduğu 16 katlı binada inceleme gerçekleştirildi. Yapılan inceleme sonucunda…

Raporda Yer Alan Önemli Tespitler

Yangının Etkileri: İnceleme raporunda, yangından etkilenen bodrum katlarında 3 kolonun hasar gördüğü belirtildi. Ancak, yapıda yangına bağlı olarak statik sistemi etkileyen herhangi bir hasar gözlemlenmedi.

Risk Durumu: Yapının deprem güvenlik oranının ‘E sınıfı ile çok yüksek risk seviyesi’nde olduğu tespit edildi. Bu durum, binanın acil bir şekilde güvenlik açısından yeniden değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor.

İnşaat Mühendisinden Uyarı

Acil Öneri: İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Öğretim Üyesi Sinan Cansız, yapılan inceleme sonrasında binadan acil bir şekilde karot alınarak güvenliğinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurguladı. Aksi halde, riskin daha da artabileceği uyarısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.