DOLAR 32,2526 0.1%
EURO 35,0029 -0.08%
ALTIN 2.505,980,23
BITCOIN 2140293-0,69%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze Şeridi’nde İsrail Saldırıları Devam Ediyor

Gazze Şeridi’nde İsrail Saldırıları Devam Ediyor

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 21:28
Gazze Şeridi’nde İsrail Saldırıları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’de 1,9 Milyon Filistinli Yerinden Oldu

Gazze Şeridi, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in hava, kara ve denizden saldırılarına maruz kalıyor. Bu saldırılar sonucunda özellikle Gazze’nin kuzeyinde ağır yıkımlar meydana gelirken, 1,9 milyon Filistinli yerinden oldu. İsrail ordusu, önceden güvenli olarak nitelendirdiği güney Gazze’yi de hedef aldı.

Hamas’ın Kabul Ettiği Teklif İsrail Tarafından Reddedildi

Mısır ve Katar aracılığıyla gerçekleşen müzakerelerde Hamas’ın Tel Aviv’e sunduğu teklifi kabul ettiği açıklandı. Ancak İsrail, Hamas’ın önerisinin taleplerinin gerisinde olduğunu iddia ederek saldırılarına devam etti. İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas’ın ateşkes teklifini “İsrail’in güvenliğini tehlikeye atacak” şeklinde yorumladı.

İsrail’in Refah Saldırıları Devam Ediyor

Gazze’nin güney ucu Refah kenti, İsrail saldırıları başladığında 280 bin nüfusa sahipti. Ancak saldırılar sebebiyle 1 milyondan fazla Gazzeli bu bölgeye sığındı. Bugünlerde 1,5 milyona yakın Filistinli’nin yaşadığı Refah, insani yardımların kesildiği bir noktaya geldi.

İsrail Ordusu Philadelphia Koridoru’nda

İsrail ordusu, Gazze’deki savaşın ardından 1,5 milyon Gazzeli’nin sığındığı Refah kentine yöneldi. İsrail, Mısır ile Gazze arasında bulunan Philadelphia Koridoru’nda kontrolü ele geçirdi. Bu durum, insani yardımların durdurulmasıyla Gazze’nin zor durumda kalmasına neden oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.