DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalarında Neler Olacak?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalarında Neler Olacak?

ABONE OL
Nisan 20, 2024 21:09
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalarında Neler Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Geçmişten Geleceğe, Türkiye Yüzyılına” Temalı Etkinlikler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği” ile çocuklar için eğitici ve eğlendirici etkinlikler planlanıyor. Çocuk bahçesinde bilim stantları, çocuk film gösterimleri, konserler, mapping gösterileri ve yarışmalar düzenlenecek.

Özel “23 Nisan Ekspresi” Yolculuğu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla açılacak “23 Nisan Ekspresi” adlı özel trenle çocuklar, Cumhuriyet’in kuruluşundan geleceğe doğru bir yolculuk yapacak. Trenle başlayacak etkinlikler, kortej yürüyüşüyle devam edecek ve Başkent Millet Bahçesi’ne ulaşacak.

Bakanlık Bahçesinde Renkli Kutlamalar

Milli Eğitim Bakanlığı bahçesi, çocuklar için özel olarak süslenerek atölye çalışmaları, geleneksel oyunlar, müzikli aktiviteler ve sürprizlerle dolu bir kutlama alanına dönüştürülecek. Ayrıca, “Hakimiyet-i Milliye” gazetesinin özel nüshası da öğrencilere dağıtılacak.

Birinci Meclis Ruhunu Canlandırma

Birinci Meclis’teki etkinliklerde 115 çocuk, tarihi binada 23 Nisan 1920’deki ilk oturumun ruhunu özel kıyafetlerle yeniden canlandıracak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Meclis Başkanı Sinop Mebusu Şerif Bey’in açılış konuşmaları yapılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.