DOLAR 32,4554 0.05%
EURO 34,8111 -0.12%
ALTIN 2.431,10-0,15
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Afganistan’daki askerlerini çekiyor

ABD Afganistan’daki askerlerini çekiyor

ABONE OL
Nisan 26, 2021 06:44
ABD Afganistan’daki askerlerini çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afganistan’daki NATO ve ABD güçlerinin komutanı General Miller, ülkedeki Amerikan askeri varlığının çekilme sürecini fiilen başlattıklarını duyurdu. Ancak Taliban tehdit söylemlerinde bulunmaya devam ediyor.

NATO ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Afganistan’daki askeri varlığını çekme süreci fiilen başladı.

Afganistan’daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı General Austin Scott Miller Pazar günü yaptığı açıklamada, çekilme işlemi ile ilgili resmi başlangıç tarihinin 1 Mayıs olarak belirlenmiş olmasına rağmen, bu işlemlere yönelik “alınan önlemlerle sürecin başlatıldığını” bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, geçen hafta yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin tamamının 11 Eylül’e dek Afganistan’dan çekileceğini duyurmuş, bu tarih daha sonra bazı resmi çevreler tarafından 4 Temmuz olarak telaffuz edilmeye başlanmıştı.

Her iki tarih de Amerikan halkı için sembolik bir öneme sahip. 11 Eylül 2001’de, ülkede El-Kaide örgütü tarafından düzenlendiği söylenen terör saldırıları yapılmış; 4 Temmuz 1776’da ise ABD, her yıl bu tarihte kutlanan bağımsızlığını ilan etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.