DOLAR 32,3998 -0.12%
EURO 34,8825 0.1%
ALTIN 2.389,32-0,30
BITCOIN 20337416,71%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlerleme: İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlerleme: İlk Sınır Taşı Yerleştirildi

Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlerleme: İlk Sınır Taşı Yerleştirildi

ABONE OL
Nisan 23, 2024 18:30
Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlerleme: İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan ve Ermenistan Sınır Belirleme Çalışmalarını Sürdürüyor

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki belirsizliklere son vermek amacıyla yürütülen çalışmalarda önemli bir adım atıldı. Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu Eş Başkanı ve Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev’in ofisinden yapılan açıklamaya göre, iki ülkenin uzman grupları sınırda jeodezik ölçümlere göre koordinatların belirlenmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

İki Ülke Arasında Mutabakata Varyor

Açıklamada, yapılan çalışmalar sonucunda Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk kez bir sınır taşı yerleştirildiği kaydedildi. 19 Nisan’da gerçekleştirilen toplantıda Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafayev ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan başkanlığındaki sınır belirleme komisyonlarının 8. toplantısında bazı hususlarda mutabakata varıldığı bildirildi.

İade Edilecek Köyler ve Sınır Hattı Belirleme

Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı’nda işgal ettiği Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerini Azerbaycan’a iade etmeyi kabul etmiş, bu köylerle karşılarındaki Ermenistan köyleri arasında sınır hattının belirlenmesi yönünde mutabakata varılmıştı. Bu gelişmeler, iki ülke arasında olumlu adımların atıldığını ve sınır sorunlarının çözümüne yönelik ilerlemeler kaydedildiğini gösteriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.