DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20486620,90%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran’da Hafta Sonu Tatili Tartışmaları Sürüyor

İran’da Hafta Sonu Tatili Tartışmaları Sürüyor

ABONE OL
Nisan 25, 2024 18:27
İran’da Hafta Sonu Tatili Tartışmaları Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran Meclisine Sunulan Tasarı Tartışmalara Yol Açtı

İran Meclisi’ne geçen hafta sunulan ve hafta sonu tatiline perşembe gününün eklenmesini öngören tasarı, iş insanları ve toplumun belli kesimlerinin talepleri doğrultusunda tartışmalara neden oldu.

İran Meclisi’nde Hafta Tatili Tasarısı Görüşülüyor

İran Meclisi Sosyal İşler Komisyonu, ülkede hafta tatilini 2 güne çıkarmayı amaçlayan bir yasa tasarısı sundu. Halihazırda cuma tam gün, perşembe yarım gün olarak uygulanan hafta tatiline perşembe gününün de eklenmesi önerisiyle uluslararası ticarete yönelik eleştiriler artıyor.

Farklı Görüşler ve Eleştiriler

Tasarıda perşembe gününün tatil ilan edilmesini destekleyenler, kültürel ve dini açılardan bu günü daha uygun bulurken, iş insanları uluslararası ticaret açısından cumartesi gününün tatil edilmesini savunuyor.

Fars Haber Ajansı’ndan İlginç Yorum

Muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen Fars Haber Ajansı, cumartesi gününün tatil edilme taleplerini “siyonizmin taktiği” olarak nitelendirerek tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Öne Çıkan İsimlerin Görüşleri

Önceki dönem hükümet sözcüsü Ali Rebii, cumartesi gününün tatil olması gerektiğini savunurken, İran Ticaret Odası Başkanı Ali Şeriati ise ekonomik çıkarlar açısından cumartesi gününün tatil edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mecliste Destekleyenler ve Karar Süreci

Mecliste hükümeti destekleyen milletvekillerinin tasarıyı cumartesi gününün tatil edilmesi yönünde destekleyecekleri belirtiliyor. Karar sürecinin nasıl şekilleneceği ise merakla bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.