ABD’de Kongre baskını için bağımsız komisyon hamlesi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre üyelerine yazdığı mektupta New York ve Pentagon’a 11 Eylül 2001’de düzenlenen saldırıların ardından kurulana benzer bir komisyonun kurulacağını belirtti. Pelosi, komisyonun “Kongre Polis Teşkilatı ve diğer federal, eyalet ve yerel kolluk güçlerinin hazırlık durumu ve karşılık vermesiyle ilgili unsurların ve sorunların” da komisyon tarafından ele alınacağını ifade etti….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ABD’de Kongre baskını için bağımsız komisyon hamlesi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre üyelerine yazdığı mektupta New York ve Pentagon’a 11 Eylül 2001’de düzenlenen saldırıların ardından kurulana benzer bir komisyonun kurulacağını belirtti.

Pelosi, komisyonun “Kongre Polis Teşkilatı ve diğer federal, eyalet ve yerel kolluk güçlerinin hazırlık durumu ve karşılık vermesiyle ilgili unsurların ve sorunların” da komisyon tarafından ele alınacağını ifade etti.

Pelosi, emekli korgeneral Russel Honoré’dan saldırının ardından Kongre’nin güvenlik ihtiyacını değerlendirmesini istemişti. Pelosi, bu değerlendirmenin ilk bulgularına göre “Kongre’nin ve üyelerinin güvenliği için” ek kaynak ayrılması gerektiğini belirtti.

‘HAKİKATI BULMAMIZ GEREK’

Pelosi, “Honoré’nin bulguları ve azil davası, saldırının nasıl geliştiğine dair hakikati bulmamız gerektiğini açıkça ortaya koydu” dedi.

ABD’de seçimleri kaybeden Donald Trump yanlısı göstericiler 6 Ocak’ta ülkedeki demokrasinin sembolü olan Kongre binasını işgal etmişti.

Trump yanlılarının Başkan Joe Biden’ın kazandığı seçim sonuçlarının tescil edildiği oturumu durdurmak amacıyla Kongre’yi işgalinin ardından çıkan olaylarda beş kişi hayatını kaybetmişti.

İlginizi ÇekebilirKanlı Kongre baskınına katılan Keller'a 4 suçlama dahaKanlı Kongre baskınına katılan Keller’a 4 suçlama daha

Benzer Haberler
İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Anlaşması
İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Anlaşması
İsrail ve Hamas Arasında Gerçekleşen Esir Takası Anlaşması
İsrail ve Hamas Arasında Gerçekleşen Esir Takası Anlaşması
Gambiya’nın Bağımsızlık Yıl Dönümü Törenlerine Türk Mehter Takımı Katıldı
Gambiya’nın Bağımsızlık Yıl Dönümü Törenlerine Türk Mehter Takımı Katıldı
Gambiya ve Türkiye Arasındaki İkili İlişkiler Güçleniyor
Gambiya ve Türkiye Arasındaki İkili İlişkiler Güçleniyor
Gambiya ve Türkiye Arasındaki İşbirliği Görüşüldü
Gambiya ve Türkiye Arasındaki İşbirliği Görüşüldü
AB Komisyonu, Almanya’nın Infineon için Verdiği Destek Önlemi Onayladı
AB Komisyonu, Almanya’nın Infineon için Verdiği Destek Önlemi Onayladı
En Güncel Ulaşım Haberleri - ulasimhaber.com'da
Ulaşım Haberi

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları ULAŞIM HABER 'de saklıdır.