DOLAR 32,3748 -0.36%
EURO 34,8333 -0.01%
ALTIN 2.400,10-0,92
BITCOIN 19168610,65%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Ardahan’da CHP’li Faruk Demir Belediye Başkanı Seçildi, AKP Adayı İtirazda Bulundu
  • Ulaşım Haberi
  • Gündem
  • ‘Ardahan’da CHP’li Faruk Demir Belediye Başkanı Seçildi, AKP Adayı İtirazda Bulundu

‘Ardahan’da CHP’li Faruk Demir Belediye Başkanı Seçildi, AKP Adayı İtirazda Bulundu

ABONE OL
Nisan 3, 2024 21:09
‘Ardahan’da CHP’li Faruk Demir Belediye Başkanı Seçildi, AKP Adayı İtirazda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Faruk Demir Belediye Başkanı Seçildi

Ardahan’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Faruk Demir, 5 bin 49 oy alarak belediye başkanı seçildi. Rakibi olan AKP Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oyda kaldı.

İtiraz ve Açıklamalar

Seçimi 174 oy farkla kaybeden AKP adayı Yunus Baydar, sonuçlara itirazda bulundu. Parti binasında yaptığı açıklamada Baydar, birçok sandıkta yaşanan sıkıntıları ve usulsüzlükleri dile getirdi.

Baydar açıklamasında şunları söyledi: “Oy kullanım esnasında yaşanan sıkıntılar tutanak altına alındı. Bazı sandıklarda kısıtlı seçmenlere oy kullandırıldığını tespit ettik. Oy sayımı sırasında resmi görevlilerin usulsüzlük yaptığı video kayıtlarıyla kanıtlandı. Toplamda 11 bin 845 oy kullanıldı, 640 oy geçersiz sayıldı. 1 oy dahi bizim için kıymetlidir.”

Hukuki Süreç

Baydar, yaşanan emek hırsızlığı iddialarının ardından hukuki sürecin sonucunu bekleyeceklerini belirtti. “Sonuca rıza göstereceğiz. Ardahan’ın geleceği için mücadele eden insanlar olarak hukukun kararına saygı duyacağız” diyen Baydar, ilçe ve il seçim kurullarının vereceği kararlara uymaya hazır olduklarını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.