DOLAR 32,4414 0.18%
EURO 35,0516 -0.16%
ALTIN 2.322,290,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BTB Tours’tan gençlere iş fırsatı

BTB Tours’tan gençlere iş fırsatı

ABONE OL
Kasım 15, 2021 05:17
BTB Tours’tan gençlere iş fırsatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dubai merkezli Türk seyahat acentesi BTB Tours’un sahibi Salih Gözcü, pandemi sonrası iş bulmakta zorlanan gençler için bir akademi kurdu. Gözcü, BTB Akademi’de yurtdışında turizm sektöründe çalışmak isteyen gençlere eğitim vermeye başladı.

Türk turizminin yurtdışındaki başarılı temsilcilerinden Salih Gözcü, sahibi olduğu BTB Tours şirketinin çatısı altında bir akademi kurdu. Gözcü, ‘BTB Akademi’ ile pandemi sonrası iş bulmakta zorlanan gençlere eğitim vermeye başladıklarını ve onlara yurtdışı turizm sektöründe çalışma fırsatı sunduklarını açıkladı: “Bu projeyle dünyanın en büyük turizm şirketi olmak istiyoruz. Kendi gençlerimize yatırım yapıyoruz. İstanbul ofis, sonra merkez ofisimiz olan Dubai’de eğitim vererek işi öğrettikten sonra gençlerimizi diğer ülkelere çalışmaya gönderiyoruz.”

YOĞUN TALEP GELDİ

Salih Gözcü, projenin ilk etabında dört gencin önce BTB Türkiye ofisinde eğitim aldıklarını, ardından firmanın Dubai ofisinde çalışmaya başladıklarını söyledi: “Pandemi döneminde iş bulmakta zorlanan gençleri görmezden gelemedik ve sorumluluk hissederek bu projeyi hayata geçirdik. 20-24 yaş aralığında yurtdışında turizm sektöründe çalışmak isteyen adaylar değerlendirmeye alındı. Üniversite ve master düzeyinde olmak üzere yoğun talep geldi. Uygun görülenler, oryantasyon ve verimlilik adına BTB Tours İstanbul ofisinde 4-8 hafta süreyle staj gördü. Ardından şimdilik 4 kişi, BTB Tours Dubai şubesine transfer oldu.”

MASRAFLARI ŞİRKET KARŞILIYOR

Gençlerin turizm alanında kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunduklarını belirten Salih Gözcü, projenin devam edeceğini ve kadronun genişletileceğini dile getirdi: “Biz gençlerimize her departmanda belirli süre bulunarak hem lisan hem de mesleki tecrübe edinme fırsatı sunuyoruz. Bu süreçte dil eğitimi, konaklama, yeme içme gibi masrafları da şirketimiz tarafından karşılanıyor. İlerleyen zamanda projeye katılım artarak devam edecek. Planımız, bu kişilerin şirket yönetimlerinde söz alacak şekilde yetiştirilmesi.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.