DOLAR 32,3114 -0.22%
EURO 34,8101 -0.11%
ALTIN 2.385,25-0,33
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İztuzu Plajı İhalesi ve Çevreci Eylemler

İztuzu Plajı İhalesi ve Çevreci Eylemler

ABONE OL
Nisan 24, 2024 21:32
İztuzu Plajı İhalesi ve Çevreci Eylemler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Plaj İhalesi ve Seçim Sonrası Değişim

MHP’li Ortaca Belediyesi tarafından işletilen İztuzu Plajı’nın 31 Mayıs’ta yapılacak ihalesine CHP’li Ortaca Belediyesi de katılacak. Bu değişimle birlikte, plajın işletme sorumluluğunun yeni belediye tarafından devralınacağı öğrenildi.

İztuzu Plajı ve Caretta Caretta’lar

İztuzu Plajı, Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bırakması nedeniyle “Kaplumbağa Plajı (Turtle Beach)” olarak da biliniyor. Yaz sezonunda turist akınına uğrayan plajın karadan ulaşılabilen kısmını Ortaca Belediyesi, denizden ulaşılabilen kısmını ise MUÇEV işletiyor.

Giriş Ücretlerinde Güncelleme

Yaz sezonu öncesinde İztuzu Plajı’na giriş ücretleri güncellendi. Buna göre, plaja motosikletle giriş 30 TL, otomobil 100 TL, minibüs 120 TL ve otobüs 200 TL olarak belirlendi.

Çevreci Eylemler ve İtirazlar

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) öncülüğünde yapılan basın açıklamalarına çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. İztuzu’nun yapılaşmaya karşı korunması için defalarca eylem yapan çevreciler, projenin bölgenin doğal yapısına zarar vereceğini savunuyor.

İKUP dönem sözcüsü Murat Demirci, İztuzu’da yapılmak istenen projenin doğaya zarar vereceğini belirterek, yapılaşmanın bölgenin ekolojik dengeyi bozacağını ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu vurgulamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.