DOLAR 32,4432 -0.15%
EURO 34,7956 -0.53%
ALTIN 2.449,650,57
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklarda Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Çocuklarda Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir?

ABONE OL
Nisan 5, 2021 13:22
Çocuklarda Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklarda kuru öksürüğe ne iyi gelir? Çocuklarda kuru öksürüğe iyi gelen yiyecekler nelerdir? Çocuklarda kuru öksürük tedavisi nasıl?

Çocuklarda bu rahatsızlık ortaya çıktığı zaman kesinlikle paniğe gerek yoktur. Doğal yöntemlerle bunun üstesinden gelmek mümkündür. Bunun için haberimize bakabilirsiniz. Çocuklarda kuru öksürüğe ne iyi gelir?

Çocuklarda Kuru Öksürüğe İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Çocuklarda kuru öksürüğü kesmek için tercih edilebilecek birçok farklı yiyecek var. Bunların içinde hem hızlı hem de etkili bir biçimde sonuç vermesiyle bilinen ayva, limon, soğan, incir, badem, ceviz, bal, kuşburnu, ananas, zencefil, karabiber ve tavuk suyu çorbası her daim öne çıkar.

Çocuklarda Kuru Öksürüğe Yönelik Doğal Tedavi Yöntemleri Var mı?

Çocuklarda kuru öksürük ne iyi gelir: Özellikle farklı birçok uygulama sayesinde bu sorunun bitmesi mümkün. Karabiber ve pekmez bunların başında geliyor. İlk olarak bir bardağın içerisine pekmez atın. Bunun miktarının en fazla 2 tatlı kaşığı olması lazım. Hemen ardından yapılacak olan şey ise üstüne karabiber dökmektir. Daha sonra iyi bir şekilde karıştırın. Ardından ise çocuğun içmesini sağlamak gerekiyor.

Çocuklarda kuru öksürük sorununu çözmek için daha farklı bir yol daha var. O da ıhlamur ve ayva ikilisini tercih etmek. Bunun hazırlanışı ise çok kolay. İlk olarak bir miktar ılık suyu hazır edin. Ardından içine ıhlamuru ve ayvanın yaprağını koyun. Bunu bir çay gibi demlemek lazım. Bu işlemin sonrasında rahatlıkla tüketimini yapmak mümkündür.

Hem pekmez hem de tereyağından oluşan bir kür daha var. Yine soğuk olmayan yani ılık bir suyun içine ilk olarak bir çorba kaşığı kadar pekmezi koyun. Daha sonra tatlı kaşığı kadar tereyağını ekleyin. Kısa sürede karıştırın. Böylelikle kür hazırlanmış olacaktır. Öksürük sıkıntısı çeken çocuğun bunu içmesinden kısa bir süre sonra problem de ortadan kalkmış olur.

Çocuklarda kuru öksürük ne iyi gelir: Karışık çay ise en çok tercih edilen öksürük geçirme yöntemleri içinde öne çıkıyor. Buna göre ilk olarak çeyrek bir limonu alın. Gerekli olan diğer malzemeler ise ıhlamur, tarçın, 2 tane karanfil, kabuğu soyulmuş ve aynı zamanda çekirdekleri de olan bir elma. Tüm bunların çok iyi bir biçimde karıştırılması lazım. Bu işlemin sona ermesinin ardından ise gün içinde içmek mümkündür. Karışımın suyunun ılık olmasına dikkat edin.

Çocuklarda Kuru Öksürük Neden Olur?

Çocuklarda kuru öksürük nedenleri şunlardır;

Reflü

Nezle

Grip

Bronşit ve tüberküloz gibi farklı nedenlerden dolayı kuru öksürük sorunu ortaya çıkabilir.

Bunun yanı sıra eniz akıntısı olarak bilinen rahatsızlığı da unutmamak lazım. Her ne olursa olsun, böyle anlarda her daim birden çok bitkisel tedavi yönteminin olması büyük bir avantaj.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.