DOLAR 32,3162 -0.62%
EURO 34,6843 -0.44%
ALTIN 2.410,07-0,51
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaldırımda Düşen Şahin Murat, Özel Operasyonla Yeniden Yürüyor

Kaldırımda Düşen Şahin Murat, Özel Operasyonla Yeniden Yürüyor

ABONE OL
Nisan 18, 2024 23:07
Kaldırımda Düşen Şahin Murat, Özel Operasyonla Yeniden Yürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Operasyonla Yeniden Yürümeye Başladı

Konya‘da yaşayan Şahin Murat, kaldırımda yürürken dengesini kaybedip düşerek ayağa kalkamadı. Konya Şehir Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ve ekibinin yaptığı operasyon sayesinde Murat, sağ dizindeki bağların koptuğu durumdan kurtuldu ve yeniden yürümeye başladı.

Çoklu Bağ Yaralanması

Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, yapılan kontroller sonucunda Murat’ın dizindeki ön çapraz, arka çapraz ve yan bağların neredeyse tamamının koparak dizin hareketini ve stabilizasyonunu sağlayan yapıların zarar gördüğünü belirtti. Ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın geleceği açısından önemli bir operasyon olduğunu vurguladı.

Kapalı Yöntemle Başarılı Operasyon

Yıldırım, ameliyat sırasında hastanın sağ ve sol bacağından alınan tendonların ‘yedek bağ’ olarak kullanıldığını ve kapalı yöntemle operasyonun gerçekleştirildiğini açıkladı. Ameliyat sonrasında hastanın neredeyse hiç şişlik oluşmadığını ve bir hafta sonra yürümeye başladığını belirtti.

İyileşme Süreci

Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, hastanın tam olarak normal hayatına dönmesinin 2-3 ayı bulabileceğini ancak eskiden kalıcı sakatlık riski taşıyan bu tür yaralanmaların artık başarılı bir şekilde tedavi edilebildiğini ifade etti.

Düşüş Anı ve Sonrası

Şahin Murat, düştüğü kaldırımda tadilat olduğunu belirterek yaşadığı anı şöyle anlattı: “Ayağım kaldırımla yol arasına girdi, düşerken dizim döndü. Doktorlar, dizimdeki bağ yaralanmasının nadir bir durum olduğunu söylediler. Ameliyatın ardından sağlığıma kavuşuyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.