DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20277674,99%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’la Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarını Yeniden Yapılandırma Bildirisini İmzaladı’
  • Ulaşım Haberi
  • Gündem
  • ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’la Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarını Yeniden Yapılandırma Bildirisini İmzaladı’

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’la Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarını Yeniden Yapılandırma Bildirisini İmzaladı’

ABONE OL
Şubat 14, 2024 21:09
‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’la Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarını Yeniden Yapılandırma Bildirisini İmzaladı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Mısır’ın başkenti Kahire’de, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarının Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin ortak bildiriyi imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır ziyareti sırasında Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarının Yeniden Yapılandırılması konusunda bir ortak bildiriyi imzaladı. Bu bildiri, iki ülkenin köklü ortak tarihi ve kültürel bağlarına dayanarak, barış, istikrar ve refahı teşvik etmek amacıyla güçlü bir işbirliği yapma kararlılıklarını teyit ediyor.

‘Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Yeniden Yapılandırılacak’

Ortak bildiriye göre, Türkiye ve Mısır, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’ni yeniden yapılandırmak için bir araya geldi. Bu konsey, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın eşbaşkanlık yapacağı toplantılara ev sahipliği yapacak. Konsey her iki ülkede iki yılda bir toplanacak ve Dışişleri Bakanları, toplantının koordinasyonundan ve gündemin hazırlanmasından sorumlu olacak.

‘İki Ülke Arasında Çeşitli Alanlarda İşbirliği Anlaşmaları Yapılacak’

Ortak bildiriye göre, Türkiye ve Mısır, siyasi, ekonomik, ticari, savunma, kültür, eğitim, enerji gibi birçok alanda işbirliği yapma konusunda anlaşmaya vardı. Bu alanlarda etkin işbirliğini sağlamak için Dışişleri Bakanları ve ilgili bakanlar arasında Mutabakat Muhtıraları ve Anlaşmalar hazırlanacak.

Bu önemli adımlarla birlikte, Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceği ve bölgesel barış, istikrar ve refahın teşvik edileceği umut ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.