DOLAR 32,4444 0.13%
EURO 34,8806 0.07%
ALTIN 2.398,960,10
BITCOIN 19159081,19%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne İlişkin Açıklama
  • Ulaşım Haberi
  • Gündem
  • Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne İlişkin Açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne İlişkin Açıklama

ABONE OL
Nisan 1, 2024 21:09
Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne İlişkin Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Filistin Halkına Yönelik İddialar

Dışişleri Bakanlığı, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde yaşanan gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, hastaneden gelen görüntülerin, İsrail’in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delili olduğu belirtildi. İşte açıklamada yer alan bazı ifadeler:

  • İsrail’in İşlediği Suçlar: İsrail makamlarının son altı ayda işlediği suçlar, insanlık tarihi boyunca yaşanmış en büyük barbarlıklar arasında yerini almıştır.
  • Yargılanacaklar: Bu suçları işleyen herkes yargılanacak, suçlara göz yumanların isimleri tarihe birer kara leke olarak geçecektir.
  • Uluslararası Müdahale: İnsanlık vicdanı ve hukuku yok sayan İsrail’i durdurmak uluslararası camianın görevidir.
  • Gereken Önlemler: BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkes kararı ve Uluslararası Adalet Divanı’nın ilave tedbirlerinin uygulanması için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

Şifa Hastanesi’ne Yönelik İsrail Saldırısı

İsrail ordusu, Gazze kentinin batısında bulunan Şifa Hastanesi’ne 18 Mart’ta baskın düzenleyerek yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı yerleşkeyi kuşatmıştı. İsrail güçleri, hastane ve çevresinde 400’den fazla Filistinliyi öldürdüğünü, 900’den fazlasını alıkoyduğunu ve 1050 evi yıktığını duyurmuştu. İsrail ordusu ise, 2 hafta süren baskında 200 Filistinliyi öldürdüğünü, 500’den fazlasını alıkoyduğunu belirtmişti. İsrail askerleri sonunda hastane yerleşkesinden çekildi ancak tanıklar, çekilmeden önce hastanenin tüm binalarının yakıldığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.