DOLAR 32,4246 0.22%
EURO 35,1092 -0.11%
ALTIN 2.322,180,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emine Erdoğan Aamir Khan’ı tebrik etti

Emine Erdoğan Aamir Khan’ı tebrik etti

ABONE OL
Ağustos 16, 2020 09:34
Emine Erdoğan Aamir Khan’ı tebrik etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, film çekimi için Türkiye’yi ziyaret eden Hint sinemasının dünyaca ünlü aktörü, yapımcı ve yönetmen Aamir Khan’ın görüşme talebi üzerine, Khan ile Huber Köşkü’nde bir araya gelerek yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi aldı. Görüşmede Khan, Emine Erdoğan’ın çok önemli sosyal projeleri yürüttüğünü ve insani yardım çalışmalarını takip ettiğini söyledi.

Emine Erdoğan da, Khan’ın filmlerinde sosyal sorunları cesurca ele alış biçiminden dolayı tebrik etti.

Görüşmede Aamir Khan, bağımlılık ve diğer sosyal sorumluluk üzerine yürüttüğü çalışmaları anlattı. Khan, eşiyle birlikte Hindistan’da yağmur almayan yerlere su götürebilmek için kurdukları Su Vakfı hakkında bilgi verdi. Eşinin Türkiye’de kısa bir süre yaşadığını ve Türk halkıyla hızlıca kaynaştığını belirten Khan, iki toplumun çok fazla benzer özellikleri olduğunu söyledi. Khan, sinema alanına Müslüman olan annesinin etkisiyle yönelme hikayesini paylaştı.

5f3814bb66a97c8699e35e20

Görüşmede ayrıca Hindistan ve Türk toplumundaki aile yapısının ortak noktalarına ve her iki toplumun kullandığı dillerdeki kelime köklerinin benzerliklerine dikkat çekildi. Hindistan ve Türkiye’nin yemek kültürü ve el sanatlarına ilişkin zengin tarihi dokusu da sohbetin konuları arasında yer aldı.

Khan, Hindistan’da, Covid-19 nedeniyle çekimleri yarıda kalan son filmi ‘Laal Singh Chattha’nın, kalan bölümlerini Türkiye’de tamamlayacağını belirterek, çekimler başladığında Emine Erdoğan’ı da film setine davet etti.

İHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.