DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051207-1,88%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gülistan Dokuyu barajda arama çalışmaları sona erdi

Gülistan Dokuyu barajda arama çalışmaları sona erdi

ABONE OL
Kasım 24, 2020 01:52
Gülistan Dokuyu barajda arama çalışmaları sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Doku’nun bulunması için 15 Ekim’de Tunceli Valiliğinin talimatıyla yeniden başlatılan arama faaliyetleri günlerce sürdürüldü.

Baraj gölünde, kıyıya yakın alanlarda ve baraj kapaklarının bulunduğu bölümlerde su altı ve üstünde arama yapan ekiplerin, çalışmalardan netice alamaması üzerine kayıp genç kızı söz konusu barajda arama faaliyetlerinin sonlandırıldığı öğrenildi.

#olayıngeçmişi

Tunceli’de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku’dan 5 Ocak’tan itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır’dan Tunceli’ye gelerek 6 Ocak’ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Genç kızın arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler arama çalışması başlatmıştı. Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine çalışmalara son verilmişti.

Ailenin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından Uzunçayır Baraj Gölü’nün kısmen boşaltılmasına karar verilerek, su altı arama çalışmalarına 6 Ağustos’ta 17 ekiple yeniden başlanmış ve 13 gün süren yoğun çalışmalardan da sonuç alınamaması üzerine aramalar 18 Ağustos’ta tamamlanmıştı.

Gülistan Doku’yu arama çalışmaları, 15 Ekim’de ise yeniden başlatılmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.