DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2145030-0,41%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşgal Altındaki Batı Şeria’da Filistinli Sağlık Çalışanları İsrail Saldırılarına Tepki Gösterdi
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • İşgal Altındaki Batı Şeria’da Filistinli Sağlık Çalışanları İsrail Saldırılarına Tepki Gösterdi

İşgal Altındaki Batı Şeria’da Filistinli Sağlık Çalışanları İsrail Saldırılarına Tepki Gösterdi

ABONE OL
Şubat 7, 2024 18:13
İşgal Altındaki Batı Şeria’da Filistinli Sağlık Çalışanları İsrail Saldırılarına Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Sağlık Bakanı Keyle İsrail’in Sağlık Sektörüne Yönelik İhlallerini Kınadı

İşgal altındaki Batı Şeria’daki Ramallah şehrinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binasının önünde toplanan Filistin’deki sağlık sektörü çalışanları, İsrail saldırılarına tepki gösterdi. Filistin Sağlık Bakanı Keyle gösteride yaptığı konuşmada, “İsrail, Gazze’deki saldırılarında 340 doktor ve sağlık sektörü çalışanını öldürdü, 900 kişiyi yaraladı ve 100 sağlık personelini gözaltında tutmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Sağlık Sektörüne Yönelik İhlalleri Artıyor

Filistinli Bakan, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da sağlık ekiplerinin ciddi ihlallere maruz kaldığını vurgulayarak, bu uygulamaların “zalimce ve yasa dışı” olduğunu belirtti. Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) Gazze saldırılarıyla ilgili kararına rağmen İsrail’in sağlık sektörüne yönelik ihlallerinin arttığına dikkat çeken Keyle, “sağlık sektörü çalışanlarına koruma sağlanması gerektiğini” söyledi.

Filistin Sağlık Çalışanları İsrail’in Saldırılarını Kınadı

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın çağrısıyla düzenlenen protestoya katılan sağlık ve ambulans hizmet sağlayıcılarının temsilcileri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da sağlık personeline yönelik saldırılarını kınadı. Katılımcılar, İsrail’in saldırılarının durdurulmasını talep eden pankartlar açarak, sağlık çalışanlarının korunmasını istediler.

İsrail’in Gazze İşgali

İsrail’in Gazze’yi işgal ettiği 7 Ekim 2023’ten bu yana binlerce Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 27 bin 585 Filistinli’nin öldüğünü, 66 bin 978 kişinin yaralandığını duyurdu. Sivil altyapı da hedef alınarak hastane ve eğitim kurumları tahrip edildi. Aynı dönemde İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 383 Filistinli hayatını kaybetti.

Özet: İşgal altındaki Batı Şeria’da, Filistin Sağlık Bakanı Keyle öncülüğünde toplanan sağlık sektörü çalışanları, İsrail’in sağlık sektörüne yönelik ihlallerini kınadı. İsrail’in Gazze’deki saldırılarında 340 doktor ve sağlık sektörü çalışanının öldüğü, 900 kişinin yaralandığı ve 100 sağlık personelinin gözaltında tutulduğu belirtildi. Uluslararası Adalet Divanı’nın kararına rağmen İsrail’in sağlık sektörüne yönelik ihlallerinin arttığına dikkat çekildi. Protestoda, İsrail’in saldırılarının durdurulması ve sağlık çalışanlarının korunması talep edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.