Ramallah yakınlarındaki Deyr Meşal köyünde çiftçiler, İsrail saldırıları nedeniyle zeytin hasadı yapamadıklarını belirterek aktivistlerden yardım istedi. Bu çağrı üzerine bölgeye gelen aktivistler ve çiftçiler zeytinleri toplamak için arazilere yöneldi.
Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, zeytin hasadı yapmaya çalışan Filistinlilere ve aktivistlere saldırdı. Olayların ardından bölgeye intikal eden İsrail askerleri, İsraillilere destek vererek göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.
Bölgedeki gelişmeleri takip eden Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri İssam Rimavi, İsrail askerlerinin açtığı plastik merminin sağ baldırına isabet etmesi sonucu yaralandı. Rimavi, olay yerinden hastaneye nakledilerek tedavi altına alındı.
Tedavisinin ardından açıklama yapan Rimavi, gazeteci olduğunu belirten yelek ve kaskına rağmen İsrail askerlerinin kendilerine doğru ateş açtığını belirtti. Rimavi, yaşananları anlatırken, İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik saldırısının ardından kendisinin de plastik mermiyle vurulduğunu ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]