DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367462,60%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüksek Temsilci Borrell, Filistin ve Norveçli Yetkililerle Brüksel’de Buluştu
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • Yüksek Temsilci Borrell, Filistin ve Norveçli Yetkililerle Brüksel’de Buluştu

Yüksek Temsilci Borrell, Filistin ve Norveçli Yetkililerle Brüksel’de Buluştu

ABONE OL
Mayıs 27, 2024 00:12
Yüksek Temsilci Borrell, Filistin ve Norveçli Yetkililerle Brüksel’de Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borrell: “Gazze’deki Durum Kelimelerin Ötesinde”

Yüksek Temsilci Borrell, Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ve Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Brüksel’de bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi. Borrell, bölgede tırmanan gerilimde uluslararası toplumun Filistin Yönetimi’ni desteklemesinin kritik olduğunu vurguladı. İşgal altındaki Batı Şeria’nın patlamaya hazır olduğunu belirterek, Gazze’deki durumun vahim olduğuna Betnano dikkat çekti.

Borrell: “İsrail’in Saldırıları Uluslararası Adalet Divanı Kararına Rağmen Devam Ediyor”

Borrell, İsrail’in Refah’a yönelik kara saldırıları ve sınırların insani yardım girişlerine kapatılmasının durumu kötüleştirdiğini ifade etti. Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e verdiği emre rağmen saldırıların devam ettiğini belirterek, İsrail’in bu kararı uygulaması gerektiğini vurguladı.

Filistin Başbakanı Mustafa: “Bağımsızlık Mücadelemiz Her Zamankinden Daha Yakın”

Filistin Başbakanı Mustafa, ülkesinin bağımsızlık mücadelesinin önemli bir dönemde olduğunu belirterek, Filistin’in Betnano giriş tanınmasının artık zamanının geldiğini söyledi. Gazze ve Batı Şeria’daki vahim durumu vurgulayan Mustafa, umutlarının hala devam ettiğini ve bağımsız bir Filistin devletine giden yolda adımlar atıldığını ifade etti.

Eide: “İki Devletli Çözüm İçin Filistin Hükümeti Şart”

Norveç Dışişleri Bakanı Eide, Gazze’de ateşkes ve insani yardımın önemine vurgu yaparak, Filistinli yetkililerin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Eide, Betnano direct iki devletli çözüm için Filistin hükümetinin hayati önem taşıdığını ve Filistin’in güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.