DOLAR 32,3384 -0.17%
EURO 34,8337 -0.1%
ALTIN 2.394,780,07
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2024 1 Mayıs’a Giderken DİSK’in Talepleri

2024 1 Mayıs’a Giderken DİSK’in Talepleri

ABONE OL
Nisan 24, 2024 20:29
2024 1 Mayıs’a Giderken DİSK’in Talepleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim Taleplerini Açıkladı

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2024 1 Mayıs’ına sayılı günler kala Taksim’de kutlama yapma taleplerini açıkladı. Çerkezoğlu, ulusal ve uluslararası yargı kararları çerçevesinde Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğunu vurguladı.

DİSK’in 1 Mayıs Talepleri

  • Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğu kabul edilmeli: Anayasa Mahkemesi kararıyla tescillenen bu gerçeğe saygı gösterilmeli ve her işçinin Taksim’de olabilmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.
  • Asgari ücret artışı: Asgari ücret, en az gıda enflasyonu ve büyüme oranı kadar artırılmalıdır.
  • KDV-ÖTV indirimi: Üst gelir gruplarına hitap eden lüks ve özel tüketim dışındaki mal ve hizmetlerde KDV-ÖTV düşürülmeli, temel tüketim mal ve hizmetleri için ise sıfırlanmalıdır.
  • Gelir vergisi düzenlemesi: Gelir vergisi ilk dilimi ücretliler için yüzde 10’a düşürülmeli, vergi dilimleri yükseltilmeli, kar rekorları kıran şirketler için kurumlar vergisi artırılmalıdır.
  • Emekli aylıklarının artırılması: En düşük emekli aylığı en az asgari ücret düzeyine yükseltilmeli, tüm emekli aylıkları bu oranda artırılmalı ve EYT düzenlemesindeki adaletsizliklere son verilmelidir.
  • İşçi haklarının geliştirilmesi: Türkiye’nin işçi haklarında en kötü 10 ülke arasında olmasına son verilmeli, sendikal hakların kullanımının önündeki engeller kaldırılmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.