DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Irk Ayrımcılığı Davası Yargı Sürecinde
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Irk Ayrımcılığı Davası Yargı Sürecinde

Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Irk Ayrımcılığı Davası Yargı Sürecinde

ABONE OL
Nisan 22, 2024 18:11
Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Irk Ayrımcılığı Davası Yargı Sürecinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ermenistan’ın İddiaları

Ermenistan, Azerbaycan tarafından 2021’de açılan davada, “Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme”nin ihlal edildiği iddialarını reddetti.

Ermenistan avukatları, 1987’den 2020’ye kadar yaşanan olaylara geriye dönük uygulamanın söz konusu olamayacağını belirterek, davayı düşürülmesini talep etti.

Ermenistan, Azerbaycan’ın suçlamalarını “zaman bakımından yetkisi olmadığı” gerekçesiyle reddederek, iddialara karşı çıktı.

Azerbaycan’ın İddiaları

Azerbaycan, Ermenistan’ı “Her Türlü Irk Ayrımcılığının Tasfiye Edilmesine Dair Uluslararası Sözleşmesi”ni ihlal etmekle suçluyor.

Azerbaycan, Ermenistan’ın, 1987’den 2020’ye kadar yaşanan olaylarda Azerbaycanlılara karşı “etnik temizlik”, kültürü yok etme, çevresel saldırı ve nefret söylemi uyguladığını iddia ediyor.

Azerbaycan, Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarda yaşayan Azerbaycanlıları zorla yerlerinden ederek şehirleri ve kültürel mirası tahrip ettiğini belirtiyor.

Yargı Süreci

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki karşılıklı davalarda mahkeme süreci devam ediyor.

Azerbaycan ve Ermenistan, Birleşmiş Milletlerin yargı organı UAD’de birbirlerine karşı açtıkları davalarda karşılıklı olarak yargı yetkisine ilişkin ön itirazlarda bulunuyor.

Duruşmaların ardından Divan hakimlerinin birkaç yıl içinde karar vermesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.