DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kocadan kritik uyarı: Birinci dalga sahillere indi

Bakan Kocadan kritik uyarı: Birinci dalga sahillere indi

ABONE OL
Ağustos 2, 2020 15:05
Bakan Kocadan kritik uyarı: Birinci dalga sahillere indi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paylaş

Corona virüse dair son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bazı illerde vaka sayıları düşüşe geçerken bazı illerde artış var. Hayat Eve Sığar uygulamasından corona virüs yoğunluk haritaları kontrol edildiğinde özellikle bazı illerdeki görüntü korkuttu. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Dikkatli olalım’ uyarısıyla bir paylaşım yaptı. İşte detaylar…

Paylaş

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan, Bakan Fahrettin Koca’nın da Twitter’dan paylaştığı “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nun güncel verilerine göre, bugün 46 bin 492 test yapıldı, 982 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 17 hasta vefat etti, 996 kişi iyileşti.

Bakan Koca: Birinci dalga sahillere indi

Paylaş

Bakan Koca: Birinci dalga sahillere indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından uyardı. Bakan Koca, “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında son 3 günde ağır hasta sayısının en çok arttığı şehirleri açıkladı. İşte açıklanan bazı kentlerin corona virüs yoğunluk haritası…

Mardin

Paylaş

Mardin

Vaka sayısında artış yaşanan Mardin’de yetkililer vatandaşları corona virüs konusunda tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Diyarbakır

Paylaş

Diyarbakır

Hasta sayısında artış yaşanan Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kentteki mezarlıklarda denetim gerçekleştirerek vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları için uyarılarda bulundu.

Konya

Paylaş

Konya

Konya’da, son günlerde Coronavirüs vakalarındaki artışa rağmen maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmuyor.

Buna rağmen kent merkezindeki en işlek noktalardan biri olan Zafer Meydanı’nda birçok kişinin maske takmadığı, maskesini çenesine kadar indirdiği ve sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü. Maske takmayan bazı vatandaşlar ise çeşitli bahanelerle maske takmadıklarını ifade etti.

Ankara

Paylaş

Ankara

Salgının başından bu yana vaka sayıları ile dikkat çeken başkent Bakan Koca’nın saydığı şehirler arasında yer aldı.

Gaziantep

Paylaş

Gaziantep

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, corona virüs salgınıyla mücadelede 15 evde oturan 55 kişi önlem amaçlı karantinaya alındı. İlçedeki karantina sayısı 115 ev ve 355 kişiye yükseldi.

 İlçeye bağlı Pınarbaşı, Atatürk, Yolbaşı, Kazıklı, Hasanlök ve Şerikanlı mahallelerinde bayramın 1 ve 2’nci gününde pozitif vaka ile başlatılan filyasyon çalışması ile 15 evde oturan 55 kişi karantinaya alındı. İlçe Hıfsıhha Kurulu kararıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince tebliğler yapılarak karantinaya alınan evlerin çevresine polis ve jandarma ekiplerince güvenlik şeridi çekildi. Giriş ve çıkışların yasaklandığı evlerin çevresi ve içerisi belediye ekiplerince dezenfekte edildi.

İlçe Hıfsıhha Kurulu kararıyla pozitif vakalar sonrası filyasyon çalışması ile ilçe genelinde karantinaya alınan ev sayısı 115’e, kişi sayısı ise 355’e yükseldi. Kurban bayramını evlerinde geçirmek zorunda kalan ailelerin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılandığı belirtildi.

İstanbul

Paylaş

İstanbul

Kurban Bayramı’nda vaka sayısı en yüksek il olan İstanbul’da, kent sakinleri Eminönü’ne akın etti. Vapur iskelelerindeki kalabalık yapılan anonslara rağmen koronavirüs tedbirlerini umursamadı. Vapurlar ve iskeleler tıklım tıklım doldu.

Kurban Bayramı corona virüs

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.