DOLAR 32,2687 0.08%
EURO 34,7717 -0.05%
ALTIN 2.402,79-0,26
BITCOIN 2075208-1,38%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biden Yönetimiyle İlk Temas Gerçekleştirildi

Biden Yönetimiyle İlk Temas Gerçekleştirildi

ABONE OL
Şubat 3, 2021 13:24
Biden Yönetimiyle İlk Temas Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, görüşmenin 1 saat sürdüğü belirtilirken, Kalın göreve yeni başlayan Jake Sullivan’a tebriklerini iletti denildi.

İkilinin gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye-ABD ikili ilişkileri başta olmak üzere Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Afganistan, Yukarı Karabağ, Kovid-19 ve uluslararası iklim rejimi konularının ele alındığı açıklandı.

‘İLİŞKİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ VURGUSU’

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi vurgusunun yapıldığı açıklarken, diyalog kanallarının etkin tutulması konusunda sözleşildiğini aktardı.
Görüşmede koronavirüs salgını ile mücadelede küresel iş birliği ve dayanışmanın önemine işaret edildi.

‘TERÖRE KARŞI ORTAK MÜCADELE’

Suriye ve Libya’daki olaylarında konuşulduğu görüşmede, her türlü terör gruplarına karşı etkin ve ortak mücadele yürütülmesi ihtiyacının öneminin vurgulandığı belirtildi.

İdlib’deki son durumun gündeme geldiği, yeni bir mülteci dalgasının bölgede yaratacağı istikrarsızlık ve insani krize karşı somut ve ivedi önlemlere ihtiyaç duyulduğu bildirilen görüşmede, Türkiye ve Yunanistan arasında gerçekleşen istikşafi görüşmelerin Doğu Akdeniz’de barış ve istikrara katkı sağlama beklentisi dile getirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.