DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP İstanbul İl Başkanlığı Açıklama Yaptı: Para Sayma Görüntüleriyle İlgili
  • Ulaşım Haberi
  • Gündem
  • CHP İstanbul İl Başkanlığı Açıklama Yaptı: Para Sayma Görüntüleriyle İlgili

CHP İstanbul İl Başkanlığı Açıklama Yaptı: Para Sayma Görüntüleriyle İlgili

ABONE OL
Mart 11, 2024 21:09
CHP İstanbul İl Başkanlığı Açıklama Yaptı: Para Sayma Görüntüleriyle İlgili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Söz konusu Görüntüler İle İlgili Açıklama

CHP İstanbul İl Başkanlığı, bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan ‘para sayma görüntüleri’ ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, görüntülerin CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınması süreciyle ilgili olduğu belirtildi.

Görüntülerin Gerçekliği ve Amaçları

İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, güvenlik kamerası görüntülerinin Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgili olduğu vurgulandı. Ayrıca, görüntülerin 4,5 yıl sonra servis edilerek Cumhuriyet Halk Partisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olumsuz algı yaratma amacı taşıdığı belirtildi.

Şantaj İddiaları ve Hukuki Süreç

Açıklamada, güvenlik kamerası görüntülerinin kaydedildiği yerin CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan’ın avukatlık ofisine ait olduğu ifade edildi. Görüntülerin avukatın bilgisi dahilinde sızdırıldığı belirtilerek, kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu ve kişisel verilerin korunmasına aykırı olduğu iddia edildi.

Suç Duyuruları ve İsimler

Ayrıca açıklamada, görüntülerde yer alan kişilerin kimlikleri de paylaşıldı. Eski il başkan yardımcısı Özgür Nas, eski il başkan danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis üyesi Fatih Keleş isimleri, görüntülerde yer alan ve satın alma sürecini koordine eden kişiler olarak açıklandı.

İl Binası’nın satın alınması için 2019 yazında gerçekleştirilen ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ isimli bağış kampanyasına da vurgu yapılan açıklamada, söz konusu bağış kampanyasının reklam filminin kamuoyunda bulunduğu belirtildi. Görüntülerin tarih olarak, 9 Aralık 2019’da mal sahibine kapora ödenmesine ilişkin olduğu açıklandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.