DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21605430,38%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emtia Piyasasında Geçen Hafta Karışık Seyir

Emtia Piyasasında Geçen Hafta Karışık Seyir

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 20:22
Emtia Piyasasında Geçen Hafta Karışık Seyir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD İstihdam Verileri ve Fed Açıklamalarının Emtia Piyasasına Etkisi

Geçen hafta emtia piyasasında karışık bir seyir izlendi. ABD’de açıklanan istihdam verileri Fed’in faiz indirimine gidebileceği beklentilerini artırırken, Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz kararı sonrası yaptığı açıklamaların etkisi devam etti. Fed, politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutarken enflasyon hedefine yönelik ilerlemenin sağlanamadığını belirtti.

Değerli Metallerdeki Seyir

Geçen hafta altın yüzde 1,5, gümüş yüzde 2,4, paladyum yüzde 1 değer kaybederken, platin yüzde 4,5 değer kazandı. Altının ons fiyatını düşüren belirsizlikler ve jeopolitik risklerin azalması dikkat çekti.

Bakır ve Diğer Metallerdeki Durum

Tezgah üstü piyasada bakırda yüzde 0,2, alüminyumda yüzde 0,6 azalırken, kurşun yüzde 0,3, nikel yüzde 0,8, çinko yüzde 2,4 artış kaydetti. Bakırda yaşanan düşüşlere rağmen talep görünümü olumlu olarak değerlendirildi.

Enerji Grubunda Yaşanan Değişimler

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 6 azalırken, doğal gazın fiyatı yüzde 33 arttı. Orta Doğu’da olası ateşkesin petrol fiyatlarını aşağı yönlü desteklediği ve doğal gaz fiyatlarını yukarı çektiği gözlendi.

Tarım Ürünlerindeki Gelişmeler

Chicago Ticaret Borsası’nda buğdayda yatay seyir devam ederken, mısır yüzde 2,3, soya fasulyesi yüzde 3,2 arttı, pirinç yüzde 0,4 azaldı. Kahve ve kakao fiyatlarında düşüş yaşanırken, şeker değer kazandı. Kakaonun tüm zamanların en hızlı haftalık düşüşünü yaşadığı dikkat çekti.

Analistler, kakaoda arzın artmasıyla fiyatların düşeceği beklentisini artırırken, birçok trader ve çikolata şirketinin gelecek sezon için alımlarını ertelediğini ve bu durumun kakao talebini olumsuz etkilediğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.