DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2038411-2,30%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İmamoğlu, Kentsel Dönüşümde Hükümeti Eleştirdi

İmamoğlu, Kentsel Dönüşümde Hükümeti Eleştirdi

ABONE OL
Mart 24, 2024 21:09
İmamoğlu, Kentsel Dönüşümde Hükümeti Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmamoğlu’nun Kentsel Dönüşüm Eleştirisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşümde hükümeti sert bir dille eleştirdi. İmamoğlu, Avcılar Belediyesi Firuzköy Dönüşüm Mahallesi tanıtım programında yaptığı konuşmada, gerçek kentsel dönüşüm projelerinin önemine vurgu yaptı.

İstanbul’un Kentsel Dönüşüm Haritası

İmamoğlu, İstanbul’un kentsel dönüşüm haritasını eleştirerek, riskli bölgelere odaklanılmadığını ve rantlı alanlara öncelik verildiğini belirtti. Bakanlık tarafından ilan edilen kentsel dönüşüm alanları ile riskli bölgeleri karşılaştıran İmamoğlu, eksiklikleri dile getirdi.

İmamoğlu’nun Hükümeti Suçlamaları

İmamoğlu, hükümeti İstanbul’a ihanetle suçlayarak, kentsel dönüşüm adı altında yapılan faaliyetlerin sadece rant odaklı olduğunu ifade etti. İmamoğlu, kentsel dönüşüm projelerinde dar gelirli vatandaşların mağdur edildiğini ve lüks konut projelerinin arttığını söyledi.

İmamoğlu’nun Vaatleri

İmamoğlu, önümüzdeki 5 yıl içinde kentsel dönüşümde büyük atılımlar yapacaklarını ve dar gelirli vatandaşlara destek olacaklarını belirtti. İstanbul’da sosyal konut projelerini arttıracaklarını ve riskli yapıların dönüşümünde halkı destekleyeceklerini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.