DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığı Diş Tedavisi Hizmetlerini Genişletiyor

Sağlık Bakanlığı Diş Tedavisi Hizmetlerini Genişletiyor

ABONE OL
Şubat 23, 2024 23:06
Sağlık Bakanlığı Diş Tedavisi Hizmetlerini Genişletiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da Yüksek Kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Kurulacak

Sağlık Bakanlığı, diş tedavisi hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla Ankara’da Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesine start verdi. Hastane, 480 diş ünitesi, 5 ameliyathane ve 20 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük tesislerinden biri olacak. Böylelikle yüzlerce hastaya aynı anda hizmet sunulabilecek.

Aile Diş Hekimliği Uygulaması Genişliyor

Aile Diş Hekimliği uygulamasını yaygınlaştıran Bakanlık, İstanbul ve İzmir’de de Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nin kurulması için planlar yapıyor. Pilot olarak başlatılan uygulama Eskişehir, Kırşehir ve Karabük’te 10 bin çocuğa ulaştı. 20 ilin daha eklenmesiyle uygulamanın yaygınlaştırılması hedefleniyor. Aile Diş Hekimliği, 2028’e kadar tüm Türkiye’ye yayılacak.

Aileler MHRS ve e-Nabız Üzerinden Randevu Alabilecek

Bakanlık, Aile Diş Hekimliği uygulaması kapsamında çocukların diş sağlığı taramalarını izleyecek bir altyapı oluşturdu. Aileler, çocuklarının aile diş hekimi bilgilerine e-Nabız üzerinden ulaşabilecekler ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) aracılığıyla randevu alabilecekler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.