DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22301611,30%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kanada ve Avustralya’dan Refah’taki Duruma İlişkin Açıklamalar

Kanada ve Avustralya’dan Refah’taki Duruma İlişkin Açıklamalar

ABONE OL
Mayıs 25, 2024 18:31
Kanada ve Avustralya’dan Refah’taki Duruma İlişkin Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’den Çağrı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Refah’taki askeri operasyonların durdurulması gerektiğini vurguladı. Trudeau, İsrail’in Refah’ta artık askeri operasyon yapmaması ve mevcut operasyonlarda gerilimi artırmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, UAD’nin önerilerinin bağlayıcı olduğunu vurgulayarak uluslararası hukuk çerçevesinde herkesin bu önerilere uymasını beklediklerini ifade etti.

Avustralya İklim ve Enerji Bakanı Chris Bowen’dan Açıklama

Avustralya İklim ve Enerji Bakanı Chris Bowen, Refah’ı, Gazze’den kaçan insanlar için bir sığınağa benzeterek, saldırılmaması gerektiğini belirtti. Bowen, UAD’nin bağlayıcı kararlarına İsrail dahil tüm tarafların uyması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, UAD’nin kararlarına riayet edilmesi gerektiğini ve Refah’ın İsrail tarafından işgal edilmemesi gerektiğini düşündüklerini belirtti.

UAD, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve BM görevlilerinin Gazze’ye girişine izin vermesine hükmeden yeni tedbir kararları almıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.