DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,03%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Macron: “Yeni Kaledonya’nın Geleceği Referanduma Bağlı”

Macron: “Yeni Kaledonya’nın Geleceği Referanduma Bağlı”

ABONE OL
Mayıs 26, 2024 18:30
Macron: “Yeni Kaledonya’nın Geleceği Referanduma Bağlı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macron, Yeni Kaledonya Anayasal Reformu Hakkında Konuştu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yeni Kaledonya ziyareti sonrasında Le Parisien gazetesine verdiği röportajda, Yeni Kaledonya’nın asli halkı olan Kanakların seçimlerde etkisiz kılınacağı gerekçesiyle karşı çıktığı anayasal reforma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Macron, Referandum Vurgusu Yaptı

Senato ve Ulusal Meclis tarafından kabul edilen reforma ilişkin konuşan Macron, Yeni Kaledonya’nın seçilmiş temsilcileriyle bir anlaşma yapılmasını tercih ettiğini belirtti. Macron, “Her an referanduma gidilebileceğini” ifade ederek, Yeni Kaledonya’nın geleceğinin bu yolla belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Kaledonya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Havaalanı Açıklaması

Başkent Noumea’daki havaalanının 2 Haziran’a kadar kapalı kalacağını duyuran Yeni Kaledonya Ticaret ve Sanayi Odası, bölgedeki gelişmelerin etkisini göstermeye devam ediyor.

Fransız Güvenlik Güçlerinin Müdahalesi Sürüyor

Yeni Kaledonya’da takviye edilen Fransız güvenlik güçlerinin, yerli halkın seçimlerdeki etkisini azaltacak anayasal reforma karşı çıkan bağımsızlık yanlılarına yönelik baskısı devam ediyor. Yüksek Komiser, gözaltına alınanların sayısının 372’ye çıktığını ve 115 polis ile jandarmanın yaralandığını bildirdi.

Fransız Turistler İlk Tahliye Uçuşuyla Ülkelerine Dönüyor

Yeni Kaledonya’da mahsur kalan Fransız turistler için gerçekleştirilen ilk tahliye uçuşu 25 Mayıs’ta yapıldı. Avustralya ve Yeni Zelanda’ya giden askeri uçaklarla yola çıkan turistler, ticari uçuşlarla ülkelerine dönecek.

Fransız Hükümetinin Anayasal Reform Girişimine Karşı Çıkış

Bağımsızlık yanlıları, Fransız hükümetinin Yeni Kaledonya’da Kanak halkının gücünü kırmak için hazırladığı anayasal reforma karşı çıkmaya devam ediyor. Başkent ve diğer bölgelerde protestolar devam ederken, Fransız Parlamentosu’nda reformun kabul edilmesi için bekleyiş devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.